Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Corona: Congressen, evenementen en promoties

Veelgestelde vragen

 • Kan ik een evenement op een UvA-locatie organiseren?

  Consequenties voor geplande evenementen en bijeenkomsten

  Hieronder lees je welke maatregelen momenteel gelden, voor alle evenementen geldt een maximum groepsgrootte van 75 personen:

  Wat kan wel?

  • Alleen onderwijs- en onderzoeksgerelateerde activiteiten en evenementen zijn toegestaan (denk hierbij bijvoorbeeld aan oraties, promoties, diploma-uitreikingen, voorlichtingsactiviteiten en lezingen).
  • Voor lezingen geldt de voorwaarde dat zij een voortvloeisel zijn uit een onderwijs/onderzoeksactiviteit.

  Wat kan niet?

  • Sociale activiteiten, zoals afscheidsrecepties en afdelingsborrels zijn niet toegestaan.
  • Recepties na diploma-uitreikingen en oraties zijn niet toegestaan. Dit valt niet onder de vrijstelling voor het onderwijs.
  • Er is geen onderscheid in activiteiten binnen of buiten de campus. Het is dus niet toegestaan om een onderwijs- of onderzoeksgerelateerde activiteit buiten de campus te organiseren met meer dan 75 personen.

  Allard Pierson en andere locaties
  Alleen specifieke UvA-locaties met een primair publieke functie volgen in eerste instantie hun eigen brancheprotocollen voor wat betreft het organiseren van activiteiten. Dit betreft in ieder geval het Allard Pierson Museum, Spui25, CREA en de Amsterdamse Academische Club.

  Wil je een evenement organiseren? Kijk voor meer informatie over het organiseren van een evenement in de AZ-lijst.

  Voor medewerkers: Bekijk de pagina.

  Vragen? evenementen-fs@uva.nl.

Andere vragen over evenementen

 • Wat zijn de richtlijnen voor activiteiten van studieverenigingen?

  Ook voor studieverenigingen geldt tijdelijk dat alleen onderwijsgerelateerde bijeenkomsten georganiseerd kunnen worden, ook hier gelden de huidige maatregelen. 

  Evenementen moeten worden goedgekeurd door het hoofd Bedrijfsvoering van jouw faculteit. 

  Deze toestemming kun je aanvragen via Evemenenten-fs@uva.nl.

  Keep in touch

  Misschien heeft jouw studievereniging eerder in het jaar al een activiteit georganiseerd via Keep in Touch en ben je al bekend met de actie. Studieverenigingen konden eerder in het jaar al budget aanvragen voor sociale activiteiten door leuke ideeën in te zenden. Er zijn toen vooral online activiteiten georganiseerd zoals een yogaklas en een online silent discofeest.

  Nu is er een nieuwe ronde Keep in Touch opgestart met iets veranderde voorwaarden én is het dus ook mogelijk om meer offline te doen. Om dit te vieren kunnen alle studieverenigingen opnieuw een aanvraag doen bij Keep in Touch. Informeer bij jouw studievereniging hoe jullie samen een idee kunnen inzenden en kijk op de Keep in Touch-pagina voor het aanmeldformulier en de voorwaarden.