Corona: Congressen, evenementen en promoties

• Kan ik de komende tijd een evenement op een UvA-locatie organiseren?

Voor de komende periode zijn afspraken vastgelegd voor het organiseren van evenementen binnen de UvA. Door de beperkte capaciteit in de panden en prioriteit voor onderwijs en onderzoek is er beperkte ruimte voor evenementen. Per campus zijn daarom maximaal twee locaties met een maximum capaciteit van 30 personen beschikbaar voor evenementen. Daarnaast is er een onderverdeling gemaakt in de mogelijkheden per periode.

Mogelijkheden in het kort:

• Periode 31 augustus tot en met 30 september: in verband met de eerste opstart van het fysieke onderwijs is het organiseren van evenementen in september niet toegestaan.
    • Periode 1 oktober tot einde studiejaar: medio september wordt het protocol opnieuw bekeken, mede afhankelijk van de capaciteit in onze panden en de (landelijke) regelgeving met betrekking tot COVID 19 besluit het CvB over de mogelijkheden na 1 oktober.
  • Gaan promoties door en waar vind ik meer informatie als promovendus?

Vanaf 1 september kunnen alle promoties weer plaatsvinden in de Aula en de Agnietenkapel. Er kunnen minder mensen aanwezig zijn bij de promotie.

Voor promovendi die zelf niet naar Amsterdam kunnen komen om hun proefschrift in de Aula of de Agnietenkapel te verdedigen, blijft gelden dat zij gebruik kunnen maken van de mogelijkheid om online – via Zoom – te promoveren.

De UvA-promoties worden ook na 1 september gelivestreamd op het YouTube-kanaal van de UvA. Op die manier kunnen ook vrienden, familie en collega’s van de promovendi en andere geïnteresseerden de promotieceremonies bijwonen. De livestreams zijn alleen toegankelijk voor mensen die de YouTube-link hebben. Als de promovendus hier expliciet toestemming voor geeft, zal de livestream ook toegevoegd worden aan de promotie-aankondigingen op UvAweb.

Naar alle informatie over promoveren in coronatijd.

• Gaan diplomaceremonies door?

Door de beperkte capaciteit in de panden en prioriteit voor onderwijs en onderzoek is er beperkte ruimte voor evenementen. Per faculteit en opleiding wordt bepaald op welke wijze zij de buluitreikingen en diplomaceremonies willen vormgeven. Vragen hierover kun je stellen aan de onderwijsbalie van je opleiding.

• Wat zijn de richtlijnen voor activiteiten van studieverenigingen?

Studieverenigingen kunnen een belangrijke rol spelen bij de community-vorming onder studenten. De UvA wil studieverenigingen helpen om op een veilige en verantwoorde manier, binnen de RIVM-richtlijnen, activiteiten te organiseren. Voor activiteiten op de UvA-campus moeten de studieverenigingen toestemming hebben van de directeur(en) bedrijfsvoering. Ben je vertegenwoordiger van een studievereniging? Vraag dan het volledige ‘kader voor activiteiten studieverenigingen’ op bij je faculteit of mail naar evenementen-fs@uva.nl

• Geldt er een meldingsplicht voor evenementen van de UvA?

Voor de regio Amsterdam gelden sinds 20 september j.l. aanvullende maatregelen betreffende de omvang van evenementen: voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Onderwijsinstellingen zijn vrijgesteld van deze richtlijn als het gaat om activiteiten die op de campus plaatsvinden.

Voor activiteiten die worden georganiseerd buiten UvA gebouwen geldt nog wel een meldplicht. De organisator van de bijeenkomst dient in overleg te treden met de directeur bedrijfsvoering van de betrokken eenheid. Deze stemt in het daarvoor ingerichte kanaal af of het aanvragen van een vergunning nodig is. Lees meer op de site van de gemeente Amsterdam