Corona: Congressen, evenementen en promoties

Alle UvA-evenementen tot en met 1 september gaan niet door. Hieronder vallen ook oraties, congressen, de Intreeweek en de Opening Academisch Jaar. Evenementen van studieverenigingen vallen ook onder deze maatregel. Voor sommige evenementen wordt een alternatief gezocht. Vanaf 1 september kunnen alle promoties weer plaatsvinden in de Aula en de Agnietenkapel.

• Gaan evenementen aan de UvA door?

Door de aangescherpte overheidsmaatregelen voor het terugdringen van het Coronavirus kunnen evenementen aan de UvA tot 1 september niet doorgaan.

• Gaat de Intreeweek door?

Omdat evenementen tot 1 september niet door kunnen gaan, kan de Intreeweek, de introductieweek voor nieuwe studenten aan de UvA die dit jaar van 24 - 28 augustus was gepland, niet doorgaan in de huidige opzet. Omdat we groot belang hechten aan een goede start voor nieuwe bachelorstudenten aan de UvA, zoekt de organisatie van de Intreeweek naar alternatieve vormen.

• Gaat de Opening Academisch Jaar door?

Omdat tot 1 september evenementen niet zijn toegestaan kan de opening van het academisch jaar 2020-2021 niet doorgaan in de geplande vorm, waarbij een groot publiek de opening zou bijwonen in de Aula van de Lutherse Kerk. We zoeken naar alternatieven.

• Gaan promoties door en waar vind ik meer informatie als promovendus?

De promotieplechtigheden vinden tot en met het eind van dit academisch jaar (t/m vrijdag 3 juli) in een andere, online vorm – via Zoom – plaats, en niet fysiek in de Aula of de Agnietenkapel.

Vanaf 1 september kunnen alle promoties weer plaatsvinden in de Aula en de Agnietenkapel. Er kunnen minder mensen aanwezig zijn bij de promotie.

Voor promovendi die zelf niet naar Amsterdam kunnen komen om hun proefschrift in de Aula of de Agnietenkapel te verdedigen, blijft gelden dat zij gebruik kunnen maken van de mogelijkheid om online – via Zoom – te promoveren.

De UvA-promoties worden ook na 1 september gelivestreamd op het YouTube-kanaal van de UvA. Op die manier kunnen ook vrienden, familie en collega’s van de promovendi en andere geïnteresseerden de promotieceremonies bijwonen. De livestreams zijn alleen toegankelijk voor mensen die de YouTube-link hebben. Als de promovendus hier expliciet toestemming voor geeft, zal de livestream ook toegevoegd worden aan de promotie-aankondigingen op UvAweb.

Naar alle informatie over online promoveren.