Switch to English

Corona: Gebouwen en faciliteiten

• Zijn er studieplekken beschikbaar?

De Universiteitsbibliotheek is geopend en studenten kunnen gebruikmaken van studieplaatsen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden van de Universiteitsbibliotheek op uba.uva.nl. Kom alleen naar de UvA als je geen gezondheidsklachten hebt.

• Kan ik veilig werken en studeren in de UvA-gebouwen?

De gebouwen van de UvA worden zo ingericht dat je er veilig kunt bewegen en verblijven. Bij de ingang krijg je het verzoek je handen te desinfecteren. Er is voldoende ventilatie en voorzieningen zoals toiletten en printers worden extra schoongemaakt. Maar we vragen je ook zelf je verantwoordelijkheid te nemen bij het gebruik ervan.

In de panden is de mate van signing aangepast aan de laatste coronamaatregelen. De signing is nu gericht op het ondersteunen van de natuurlijke – door de architect ontworpen - loop in het gebouw. Daar waar nodig, is extra signing aangebracht: Aandachtspunten kunnen zijn:

• extra uitgangen;
    • bij smallere gedeeltes;
    • mogelijke eenrichting;
    • bij trappen waar beide richtingen nodig is.
  • Hoe is de ventilatie in de gebouwen geregeld?

Sommige medewerkers en studenten hebben vragen over de ventilatie van de campusgebouwen. Daar hebben we begrip voor. Voor onze gebouwen geldt dat natuurlijke of mechanische ventilatie volgens de RIVM-richtlijnen aanwezig is. We hebben voor alle ventilatiesystemen een onderhoudscontract afgesloten om ervoor te zorgen dat ze veilig en betrouwbaar in te zetten zijn. Het tijdig vervangen van filters en het aanpassen van systemen aan RIVM-richtlijnen heeft continue de aandacht.

Bij twijfel of storingen onderzoeken we de locatie en nemen we technische of organisatorische maatregelen.

In de AZ staat meer informatie over de ventilatie.

Verdere vragen over ventilatie kun je stellen aan je arbocoordinator of via servicedesk-fs@uva.nl.