Initiatieven en hulp voor studenten

Deze tijden van corona zijn moeilijk. Je ziet weinig mensen, hebt voornamelijk onderwijs via je computerscherm, en er zijn weinig leuke dingen te doen. Wat kun je dan doen om de negatieve spiraal te doorbreken en jezelf op de been te houden? Op deze pagina vind je allerlei links, variërend van vrijetijdsbesteding in coronatijd tot omgaan met sombere gevoelens of lusteloosheid.

Heb je last van negatieve gevoelens?
Bekijk dan deze video. Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont geeft tips over hoe je kunt omgaan met negatieve gevoelens in deze tijd.

Omgaan met negatieve gevoelens, stress, eenzaamheid

• Praat gratis met een coach van UpTalk

Zit je ergens mee? Voel je je down of  gestresst? Praten helpt. De professionele coaches van UpTalk helpen je verder. Bellen kan iedere dag van de week.

UpTalk is een initiatief van Thrive Amsterdam Mentaal Gezond in samenwerking met Mindmasters, Jouw GGD en @Ease.

• Spreek met je studieadviseur

De studieadviseurs bieden je ondersteuning als je met iemand wilt praten over je studie. De studieadviseurs zijn gewoon telefonisch of online bereikbaar. Ga voor contactgegevens naar de studentenpagina en kies je opleiding in de lijst. Ga daarna naar de A-Z en naar het kopje Studieadviseurs.

Samen iets doen

• UvAWalks: ga wandelen met een andere student

Via UvA Walks kun je in contact kunt komen met een andere student om samen te wandelen. Als je je opgeeft ontvang je aan het einde van de week de contactgegevens van je wandelpartner om samen een afspraak te maken.

Woon je niet in Amsterdam? Geef je dan op voor een ‘belwandeling’: als je je hebt opgegeven, ontvang je het telefoonnummer van de student met wie je tijdens jouw wandeling kunt bellen.

• Ontmoet anderen via de Niluk app

Via de Niluk app kun je mensen ontmoeten met dezelfde interesses. In plaats van grote events, kun je in kleine groepjes activiteiten organiseren. Het idee is om offline contact te hebben vooral nu zoveel van ons leven online plaatsvindt.

• Organiseer een video-etentje: Stichting Eet Mee

Wist je dat mensen die vaker samen eten zich gelukkiger voelen? Door te eten met mensen die je nog niet kent, maak je op een fijne manier kennis met elkaar. Wil je nieuwe mensen leren kennen tijdens een video-etentje? Maak een account aan en dan gaat Stichting Eet Mee op zoek naar een goeie match voor jou.

Competenties

• Studeer in de Onlinebrary

Ook al zit je thuis, het is fijn om je medestudenten te kunnen blijven zien. Je bent namelijk niet de enige die studeert. Op MS Teams vind je de Onlinebrary, een motiverende en inspirerende online studieomgeving waar je geconcentreerd samen kunt studeren en elkaar kunt ontmoeten.

• Doe een CREA cursus

Wil je Photoshop leren gebruiken? Of heb je interesse in een schrijfcursus? Het aanbod voor het eerste blok (startend in februari) van voorjaar 2021 staat online! In het voorjaar kun je op twee momenten starten met een 8-weekse cursus: begin februari en in april.

Bewegen

• Ga naar buiten voor een wandeling

Een van de makkelijkste manieren om te bewegen en even buiten te zijn - ga samen met iemand of alleen wandelen.

UvAWalks

Wil je nieuwe mensen ontmoeten? Schrijf je dan in voor UvAWalks. Als je je opgeeft ontvang je aan het einde van de week de contactgegevens van je wandelpartner om samen een afspraak te maken.

Ommetje-app

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Heb je zin in een challenge? Download samen met je vrienden Ommetje, een app waarmee je punten krijgt als je een ommetje maakt. Hoe meer je wandelt, hoe hoger je op de leaderboard komt te staan.

• Doe mee met de UvA Health Week

Van 12 t/m 17 april vindt de UvA Health Week plaats. Hier volg je o.a. gratis sportlessen, meditatieworkshops en interessante lezingen rondom gezondheid. Als eerste weten wanneer je je kunt registreren voor activiteiten?