Onderwijs in collegejaar 2021/2022

Ons uitgangspunt voor het collegejaar 2021-2022 is ‘terug naar normaal’: onderwijs op de campus. Alle (internationale) studenten worden dus weer in Amsterdam verwacht. Roosters en planningen worden op dit moment gemaakt en de komende tijd gecommuniceerd door de opleidingen.

Natuurlijk zijn we afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en volgen we richtlijnen van de Rijksoverheid als die veranderen. Als de aanwezigheid voor 2021-2022 verandert, ontvang je hierover op tijd bericht.

• Voor studenten: Ben ik verplicht om naar de campus te komen?

De normale aanwezigheidsplicht zal gelden, ook voor buitenlandse studenten. Alleen in bijzondere gevallen zoals buitenlandse studenten die vanwege reisbeperkingen niet naar Amsterdam mogen komen, kunnen opleidingen zoeken naar extra mogelijkheden om hen toch onderwijs te laten volgen.

• Voor medewerkers: Worden alle medewerkers op de campus verwacht vanaf september?

Het uitgangspunt voor de UvA is terug naar onderwijs op de campus en elkaar ontmoeten. Dat betekent dat aanwezigheid voor het geven van onderwijs vereist is, en dat er weer meer tijd en ruimte op de campus kan worden doorgebracht om te werken en samen te werken. Wij hopen dat alle medewerkers daarvan gebruik zullen maken vanaf september.

• Kan al het onderwijs weer op de campus plaatsvinden?

Er geldt in september mogelijk nog een beperking op de maximale groepsgrootte (met uitzondering van toetsing).  Mocht dat zo zijn, dan zullen niet alle colleges op de campus kunnen plaatsvinden. Je opleiding zal je hierover op de hoogte houden. Uiteraard hopen wij dat ook de beperking aan de maximale groepsgrootte kan worden opgeheven.

• Welke maatregelen gelden nog wel in september?

Ook in het nieuwe academische jaar blijven sommige van de basismaatregelen gelden. Wij roepen iedereen op om de hygiëneregels niet te vergeten, je mondkapje te dragen bij het bewegen door gebouwen, thuis te blijven bij klachten en, als je niet gevaccineerd bent, een zelftest te doen voor je naar de campus komt.

• Wat als het aantal besmettingen in Nederland weer toeneemt?

Het voornemen om ‘terug naar normaal’ onderwijs te gaan is gebaseerd op de huidige ontwikkelingen. Wij zijn optimistisch, maar houden ook rekening met een scenario waarin het minder voorspoedig zal gaan en wij (deels of tijdelijk) terug moeten naar online onderwijs.

Informatie per studie

Informatie over roosters, aanwezigheid en maatregelen kunnen per opleiding verschillen. De komende tijd zal je opleiding of faculteit je daarover informeren. Kies je interessegebied/studie voor meer informatie per studie.

• Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica / Interdisciplinair

Hoe ziet het studieprogramma eruit komend collegejaar?

Uitgangspunt is: Op de campus als het kan, online omdat het kan

We leveren volledig onderwijs. Als de dan geldende coronamaatregelen het toelaten, volg je het onderwijs op onze campus. Zijn de maatregelen op dat moment toch weer strenger, dan gaat het onderwijs online door. Practica vinden wel plaats op de campus.

Of je nu online of fysiek onderwijs volgt: we stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat jij het beste uit je studie haalt.

Zodra er nieuws te melden is, lees je dat op deze pagina.