Op donderdag 28 januari van 14:00 tot 15:00 gaan Rens Bod (Hoogleraar Digitale Geesteswetenschappen UvA) en Han van der Maas (initiatiefnemer De Amsterdamse Academie) met elkaar in debat over democratie en financiering op de universiteit. Het debat wordt georganiseerd door medezeggenschapsvereniging De Amsterdamse Academie.

Detail Summary
Datum 28 januari 2021
Tijd 14:00 -15:00

Hebben universiteiten absoluut meer geld nodig en is het noodzakelijk om hun bestuursmodel radicaal te wijzigen voor een betere wetenschap? Of is het niet realistisch meer geld te verwachten van de overheid en kunnen de benodigde veranderingen aan de universiteit prima doorgevoerd worden binnen het huidige bestuursmodel? Hierover gaan Rens Bod en Han van der Maas, twee hoogleraren aan de Universiteit van Amsterdam, met elkaar in debat.

Het debat is online te volgen via Zoom