Dhr. prof. dr. S. Brul is benoemd tot hoogleraar Moleculaire biologie en microbiële voedselveiligheid aan de Faculteit der Scheikunde.
Dhr. prof. dr. S. Brul (1964) is per 1 mei 2002 benoemd tot hoogleraar Moleculaire biologie en microbiële voedselveiligheid aan de Faculteit der Scheikunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is de ietwat gewijzigde opvolger van de leerstoel Moleculaire biologie, die laatstelijk werd bezet door prof. dr .L.A. Grivell. . Stanley Brul studeerde in 1986 cum laude af in Scheikunde aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1986 tot 1990 was hij assistent-in-opleiding bij de afdeling Biochemie van het E.C. Slater Instituut van de UvA. Daarna volgde een aanstelling als postdoc bij de afdeling Microbiologie en Evolutiebiologie van de Katholieke Universiteit Nijmegen. In 1991 promoveerde hij aan de UvA op het proefschrift ‘Biochemical and Genetic Aspects of Peroxisome Biogenesis in Mammalian Cells’. In 1992 heeft hij een aantal maanden als onderzoeker gewerkt aan The Rockefeller University te New York met steun van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Sinds 1994 is Brul als wetenschapper verbonden aan Unilever Research in Vlaardingen, waar hij thans ‘senior scientist microbiologie’ is bij de Food Processing-groep en leiding geeft aan een aantal grote researchprojecten rond de toepassing van moderne (moleculair-)microbiologische technieken ten behoeve van voedselconservering. In 1999 werd Brul benoemd tot bijzonder hoogleraar Industriële moleculaire microbiologie aan de Faculteit der Scheikunde van de UvA vanwege de Stichting Bèta Plus.
Cookie Consent
De UvA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken voor het functioneren, meten en optimaliseren van de website. Ook worden er cookies geplaatst om bijv. YouTube filmpjes te kunnen tonen en voor marketingdoeleinden. Deze laatste categorie betreffen de tracking cookies. Uw internetgedrag kan worden gevolgd door middel van deze tracking cookies. Door op “Accepteer alle cookies” te klikken gaat u hiermee akkoord. Lees ook het UvA Privacy statement
Noodzakelijk
Cookies noodzakelijk voor het basisfunctioneren van de website. Deze cookies worden bijvoorbeeld ingezet om het inloggen voor studenten en medewerkers mogelijk te maken.
Noodzakelijk & Optimalisatie
Cookies die worden geplaatst om anoniem gegevens te verzamelen over het gebruik van de website om deze te verbeteren.
Noodzakelijk & Optimalisatie & Marketing
Cookies die in staat stellen bezoekers te volgen en van gepersonaliseerde advertenties te voorzien. Externe advertentienetwerken verzamelen individuele gegevens over internetgedrag. Selecteer deze categorie om YouTube video's te kunnen kijken.