Eind juli tekenen de UvA en HvA een samenwerkingsovereenkomst met re-integratiebureau Pantar Amsterdam om een gezamenlijk werkleerbedrijf op te richten.

Werkloze jongeren, schoolverlaters en re-integranten kunnen bij de UvA en HvA werkervaring opdoen op het gebied van terrein-, zaal-, fiets- en afvalbeheer, als onderdeel van een langer re-integratietraject. Met deze werkervaring kunnen zij beter terugkeren op de arbeidsmarkt. Voor studenten van de UvA en HvA ontstaat op termijn de mogelijkheid om binnen Pantar stage te lopen of om onderzoek te doen naar bijvoorbeeld sociale- en jongerenproblematiek.

Duurzame meubelen

Daarnaast stelt de UvA gebruikt houtmateriaal, zoals pallets, beschikbaar aan Pantar-onderdeel Goed Gemaakt. Bij dit timmerbedrijf maken vakschoolverlaters en re-integranten nieuwe producten van gebruikt materiaal, zoals vergadertafels en kastjes. De gerecyclede meubels kunnen binnen de universiteit en hogeschool weer opnieuw worden ingezet.