In de jaarlijkse SustainaBul - een ranking van de meest duurzame hoger onderwijsinstellingen - staat de UvA op de dertiende plaats.

De UvA is ten opzichte van 2014 twee plekken gestegen en staat hiermee op de negende plaats van deelnemende universiteiten.

De UvA scoorde goed op het thema onderwijs door grote aandacht voor duurzaamheid in de verschillende faculteiten en interdisciplinaire studies die gericht zijn op duurzame ontwikkeling zoals Future Planet Studies.

Ook de HvA nam deel aan de Sustainabul en behaalde een veertiende plek. De Universiteit van Wageningen staat voor de derde keer op de eerste plaats.

In totaal deden 21 hogescholen en universiteiten mee aan de ranking.

Over de SustainaBul

De SustainaBul is een initiatief van studentennetwerk Morgen en beoogt de verduurzaming van het hoger onderwijs te versnellen. De SustainaBul award kent vier categorieën waarbinnen de universiteiten en hogescholen worden beoordeeld: Onderwijs, Onderzoek, Bedrijfsvoering en Integrale benadering.

Meer informatie over de SustainaBul en volledige scores is te vinden op de website van  Studentennetwerk Morgen.