Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Van 6 juni tot en met 9 juni gaan 80 studenten en 4 docenten van de opleiding Sociale Geografie van de Universiteit van Amsterdam een onderzoek uitvoeren in Sneek en Witmarsum naar de betekenis van het asielzoekerscentrum in de gemeentes. Het betreft een leerproject dat de opleiding Sociale Geografie jaarlijks organiseert om studenten bekend te maken met het uitvoeren van onderzoek.

Jaarlijks onderzoek

De afgelopen vier jaar interviewden studenten van de opleiding Sociale Geografie al inwoners van de gemeenten Middelburg, Hoogeveen, Baexem (gemeente Leudal) en Ter Apel/Musselkanaal. Het leerproject moet inzicht geven in het draagvlak voor de opvang van asielzoekers in Nederlandse gemeenten. Wat zijn de achtergronden van protest tegen de komst van een AZC? En hoe ervaren inwoners de aanwezigheid van asielzoekers in hun directe leefomgeving?

Werkwijze

De groep studenten doet  een week lang  onderzoek in Sneek en Witmarsum. Zij nemen vragenlijsten en interviews af met bewoners in de leeftijd van 16 tot 80 jaar die doormiddel van een steekproef zijn geselecteerd De opleiding hoopt van harte op de medewerking van de inwoners van Sneek en Witmarsum.