Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

In de QS World University Rankings by Subject, die op woensdag 26 februari is gepubliceerd, staan negen vakgebieden van de UvA in de top 50. Communicatiewetenschap & Mediastudies is het hoogst genoteerde vakgebied van de UvA met een tiende plaats wereldwijd.

QS World University Rankings

De andere UvA-vakgebieden met een top 50-plaats zijn: Psychologie (plaats 16), Geografie (17de), Sociologie (18de), Taalkunde (25ste), Moderne Talen (43ste), Geneeskunde (44ste), Politicologie (44ste) en Rechtsgeleerdheid (50ste). 

22 vakgebieden in Top 200

In totaal staat de UvA met 22 vakgebieden bij de eerste 200 van de wereld. Na plaats 50 wordt in groepen gerangschikt, in plaats van per individuele universiteit. In de groep van plaats 51 tot 100 staan van de UvA: Engels, Geschiedenis, Wijsbegeerte, Computer Science, Wiskunde, Natuurkunde & Sterrenkunde, Accounting & Finance, Onderwijskunde en Economie & Econometrie. In groep 101-150: Biologie, Scheikunde en Statistiek. In de groep 151-200: Materials Science. 

Methodiek

De QS World University Rankings by Subject zijn gebaseerd op reputatie onder vakgenoten en werkgevers, en op citaties. Per vakgebied verschilt hoe zwaar deze criteria meewegen. QS World University Rankings by Subject evalueerde 3.002 universities en rangschikte er in totaal 689. 

De overall World University Rankings van QS verschijnt altijd in het najaar. In die van 2013 was de UvA voor het vierde jaar op rij de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit met de 58ste plaats.