For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Bachelor
Rechtsgeleerdheid
Compare programmes

Asser-groepen

Denk je erover om deel te nemen aan de Amsterdam Law Firm en/of het Honours College tijdens je rechtenstudie aan de UvA? Dan kun je meedoen aan de speciale Asser-werkgroepen. Dit zijn jaargroepen waar je je apart voor aanmeldt na je inschrijving voor de studie. In het eerste semester start je in Asser-werkgroepen met studenten die net zo gemotiveerd zijn als jij en kun je je optimaal voorbereiden op de toelating.

Wat zijn de voordelen?

In het eerste semester van het eerste jaar studeer je in een vaste jaargroep met andere studenten die zich willen kwalificeren voor de Amsterdam Law Firm en/of het Honours College. Je maakt dan ook alvast kennis met de studieverenigingen en wordt uitgenodigd voor enkele van hun activiteiten. De inhoud van het onderwijs en de tentamens zijn verder wel hetzelfde.

Let op: de Asser-werkgroepen zijn géén garantie tot toelating tot de Amsterdam Law Firm en/of het Honours College.

Wanneer word je toegelaten?

Je kunt meedoen aan de Asser-groepen als je:

  • aantoonbaar gemotiveerd bent voor je rechtenstudie;
  • goede studieresultaten wil en kan halen;
  • verantwoordelijkheid neemt voor je studie en je eigen studietraject;
  • extra (studie)activiteiten wil ondernemen.

Hoe meld je je aan?

Wil jij het beste uit jezelf halen? Na je inschrijving kun je je met je UvAnetID aanmelden voor de Asser-groepen. Je hebt hiervoor nodig:

  • een motivatiebrief (maximaal 200 woorden);
  • je cv;
  • het e-mailadres van een referentie (iemand die je goed kent uit het onderwijs).

Je kunt je aanmelden van 1 april 2022 tot en met 13 juni 2022. Heb jij ons overtuigd? Dan nodigen we je na je aanmelding uit voor een kennismakingsgesprek.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op.

T.M.C. (Tobias) Asser
Hendrik Haverman, via Wikimedia Commons

Waar komt de naam Asser-groepen vandaan?

De Asser-werkgroepen zijn vernoemd naar T.M.C. (Tobias) Asser. Hij was een Nederlandse jurist die in 1911 de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen, als enige Nederlander ooit. Hij dankte deze prijs aan zijn rol bij het tot stand komen van het Permanent Hof van Arbitrage op de eerste Haagse vredesconferentie in 1899.