For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL
Bachelor
Rechtsgeleerdheid
Add to favourites

Studeren in het buitenland

Wil je tijdens je studie een tijdje in het buitenland studeren? In Amerika bijvoorbeeld, of in China? In de eerste helft van het derde jaar heb je daarvoor alle ruimte. Je hebt de keuze uit de beste rechtenstudies over de hele wereld. Van alle Nederlandse universiteiten hebben wij het grootste netwerk.

'De meeste docenten zijn ook advocaat.'

Folkert Stoop, Tulane Law School

‘Tulane Law School in New Orleans wordt het verborgen pareltje genoemd. Bijna iedereen denkt bij studeren in de VS immers meteen aan New York. Dat pareltje intrigeerde me,’ vertelt Folkert Stoop over zijn studietijd in New Orleans.

Omdat het collegegeld hier een stuk hoger ligt dan in Nederland, het is zo’n 50.000 euro per jaar, hebben veel studenten eerst een paar jaar gewerkt om hun studie te betalen en ze hebben dus aardig wat praktijkervaring. De meeste docenten zijn ook advocaat. Zo krijg je tijdens colleges echt een kijkje in de keuken van de Amerikaanse advocatuur. Heel anders dan in Nederland gaat men er vanuit dat je als rechtenstudent automatisch advocaat wordt.

Mijn tip: lijkt het jou ook wel wat om aan een uitwisseling mee te doen? Oriënteer je dan al vroegtijdig. Van Argentinië tot Zuid-Afrika, alles is mogelijk.’