For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Pre-Master’s programme

Arbeidsrecht

Het schakelprogramma Arbeidsrecht is bedoeld voor studenten met een niet-juridische wo-opleiding. Let op: deze schakelroute biedt géén civiel effect (d.w.z. geen toelating tot de aansluitende opleidingen voor de togaberoepen rechter, advocaat en officier van justitie).

Biedt toegang tot:

Arbeidsrecht

Het studieprogramma

Houd er rekening mee dat het schakeltraject niet altijd binnen één studiejaar kan worden voltooid vanwege te volle onderwijsblokken, of de verplichte volgorde van vakken. Ben je nog met een universitaire opleiding bezig? Dan kun je de schakelvakken alvast als bijvakstudent volgen. 

Procedure: inschrijven via Studielink

  1. Doe in Studielink een verzoek tot inschrijving voor het schakelprogramma dat te vinden is onder de bachelor Rechtsgeleerdheid.
  2. Vul ook het Intakeformulier schakelprogramma's FdR in. Let op: je vult het formulier in voor het gehele academische jaar. Je geeft dus in één keer alle vakken door die je dit jaar gaat volgen. Hierop volgend wordt het door jou te betalen bedrag berekend. Weet je nu al dat je het schakelprogramma niet in één jaar afrondt, geef dan alleen de vakken aan die je dit jaar gaat volgen. Zodra jij je herinschrijft, zullen we contact met je opnemen over de vakken die je gaat volgen in het tweede jaar zodat we dan opnieuw je collegegeld kunnen berekenen.
  3. Als alles in orde is bevonden, geeft de Faculteit der Rechtsgeleerdheid de toestemming voor je inschrijving als schakelstudent door aan de centrale studentenadministratie van de UvA.
  4. Meld je zelf aan voor de vakken. Kijk eerst goed wanneer je je moet aanmelden en hoe de vakaanmelding werkt. Let op: aan het eind van het betreffende studiejaar vindt géén restitutie plaats van niet gevolgde en/of niet behaalde vakken.

Aanmelddeadline: 1 juni

Voor wie:

  • Je bent niet meer als reguliere student ingeschreven aan een universiteit.
  • Je hebt een universitair bachelor-, master- of doctoraaldiploma.

Kosten

In studiejaar 2021-2022 betaal je een vergoeding van € 18,06 per EC met een maximum van € 1084,-. In studiejaar 2022-2023 betaal je een vergoeding van € 36,81 per EC met een maximum van € 2209,-. Dit komt overeen met de maximumbijdrage die universiteiten voor een schakeltraject mogen vragen.

Studeerbaarheid schakeltraject

Een schakeltraject is niet hetzelfde als een gewoon bachelor- of masterprogramma. Het is een selectie van vakken die ook onderdeel uitmaken van de bachelor Rechtsgeleerdheid. Daardoor is een perfecte studeerbaarheid niet altijd gegarandeerd. Soms kunnen hoorcolleges van bepaalde vakken samenvallen en in een uitzonderlijk geval kan dit zelfs het geval zijn met tentamens. Je moet dan voor een van de vakken uitwijken naar de herkansing. Houd hier rekening mee; van schakelstudenten wordt behoorlijk wat zelfredzaamheid verwacht.

Feiten & cijfers
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 54 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Toelatingseisen Wo-vooropleiding
Start September
Locatie Roeterseilandcampus