Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Dual Master
Documentaire en fictie (Mediastudies)
Opslaan in favorieten

Open huis

Wat houdt deze studie in?
Docent Judith Tromp en student Kaylee van Schuilenbug vertellen je wat je leert in de master Documentaire en fictie.
Meet & Ask
Ga live, via Zoom, in gesprek met een student, docent en/of studieadviseur. Je krijgt een korte opleidingspresentatie en kunt live al je vragen stellen. Samen met andere studiekiezers.

Veelgestelde vragen

  • Kan ik mij inschrijven voor een master als ik mijn bachelordiploma nog niet heb?

    Het is raadzaam om niet te wachten tot de deadline met je aanmelding voor de master. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je kunnen informeren over je toelating.

    Bij je aanmelding hoef je je diploma niet direct te uploaden. Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen. Je hebt daarna nog tot 31 augustus de tijd om je bachelordiploma te uploaden. Kijk op de website van de Graduate School of Humanities voor het aanmeldproces.

  • Wat kan ik na mijn studie doen?

    Na afronding van deze opleiding kun je verdergaan in de academische wereld of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Carrière’.

Een vak belicht: Research en Ontwikkeling
In dit kernvak staan dramaturgie en research centraal. Vaardigheden op het gebied van dramaturgie en research leer je door plannen voor documentaires en scenario’s te evalueren en te beoordelen, en in duo’s een eigen plan te ontwikkelen. Door deze “learning by doing” opzet krijg je inzicht in de keuzes en dilemma’s die van belang zijn tijdens het creatieve proces. Daarbij leer je te reflecteren op je eigen redactionele inbreng door het geven van feedback op het werk van medestudenten en professionals.
'Je volgt colleges bij betrokken docenten met veel praktijkervaring en een rijk netwerk. Het onderwijs is kleinschalig, activerend en gericht op samenwerken.'
Dr. Erik Laeven
Kaylee
Hoi! Ik ben Kaylee en ik studeer Documentaire en fictie. Vragen over de opleiding kun je aan mij stellen via Instagram.
Stel je vraag aan Kaylee
Het Open huis heeft veel meer interessants te bieden.
Verken virtueel de campussen en leukste plekjes in Amsterdam.
Bekijk studies vanuit een ander oogpunt tijdens de themaweken.
Kijk welke studies er nog meer zijn.
Meld je alvast aan voor de eerstvolgende live events en blijf op de hoogte.