Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Dual Master
Nederlands als tweede taal en meertaligheid (Taalwetenschappen)
Opslaan in favorieten

Open huis

Een vak belicht: De meertalige samenleving. Beleid en praktijk
Dit vak gaat over de consequenties van meertaligheid. Wat betekent meertaligheid voor een individu? Hoe moet een samenleving omgaan met de vele talen die worden gesproken in de maatschappij? In het vak ligt de nadruk op de gevolgen van meertaligheid voor het onderwijs, maar ook de gevolgen voor het individu en de samenleving worden besproken. De nadruk ligt tevens op het Nederlandse taalgebied, maar soms is het interessant om over de grens te kijken.
Wat houdt deze studie in?
In deze video vertellen de coordinator van de opleiding en een student wat je leert in deze master.
Meet & Ask
Ga live, via Zoom, in gesprek met een student, docent en/of studieadviseur. Je krijgt een korte opleidingspresentatie en kunt live al je vragen stellen. Samen met andere studiekiezers.
Meet and Ask sessie terugkijken
Als je de Meet and Ask sessie hebt gemist, dan kun je deze hier terugkijken.

Veelgestelde vragen

  • Kan ik mij inschrijven voor een master als ik mijn bachelordiploma nog niet heb?

    Het is raadzaam om niet te wachten tot de deadline met je aanmelding voor de master. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je kunnen informeren over je toelating.

    Bij je aanmelding hoef je je diploma niet direct te uploaden. Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen. Je hebt daarna nog tot 31 augustus de tijd om je bachelordiploma te uploaden. Kijk op de website van de Graduate School of Humanities voor het aanmeldproces.

  • Wat kan ik na mijn studie doen?

    Na afronding van deze opleiding kun je verdergaan in de academische wereld of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Carrière’.

'Meertaligheid wordt omgeven door mythes. Het wordt bijvoorbeeld nog steeds vaak geassocieerd met taalachterstanden, terwijl meertaligheid letterlijk en figuurlijk verrijkend is.'
Dr. Sible Andringa
Het Open huis heeft veel meer interessants te bieden.
Verken virtueel de campussen en leukste plekjes in Amsterdam.
Bekijk studies vanuit een ander oogpunt tijdens de themaweken.
Kijk welke studies er nog meer zijn.
Meld je alvast aan voor de eerstvolgende live events en blijf op de hoogte.