Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Master
Geschiedenis van de internationale betrekkingen
Opslaan in favorieten

Carrière

Afgestudeerden van dit masterprogramma hebben een academisch denkniveau waarmee zij zich uitstekend kwalificeren voor de arbeidsmarkt.

  • Tijdens de werkcolleges heb je veel inhoudelijke kennis opgedaan. Maar even belangrijk zijn de onderzoeks- en schrijfvaardigheden die je je in dit masterprogramma eigen hebt gemaakt.
  • Dankzij de brede en algemene historische kennis, de gedetailleerde kennis op het specifieke vakgebied van de internationale betrekkingen en je capaciteiten als zelfstandig onderzoeker, denker en schrijver ben je op vele terreinen van de arbeidsmarkt concurrerend.
  • Een stage lopen tijdens de opleiding kan de carrièreperspectieven verbeteren. Studenten lopen onder meer stage op het ministerie van Buitenlandse Zaken, ambassades over de hele wereld, ngo’s zoals War Child, onderzoeksinstituten en internationale afdelingen van politieke partijen.
  • Afgestudeerden gaan in veel gevallen werken bij landelijke en lokale overheden, de non-profit sector in binnen- en buitenland (denk aan ngo’s), bij onderzoek- en adviesbureaus en in het bedrijfsleven, lobbykantoren, in de journalistiek en in het voortgezet onderwijs.
  • Afgestudeerden van dit programma studeren soms verder in binnen- of buitenland, bijvoorbeeld in een tweede masterprogramma of op een promotieplaats.