Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english
Master
Geschiedenis van de internationale betrekkingen
Opslaan in favorieten

Open huis

'Ik heb stage gelopen bij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie in Den Haag. Hier heb ik zelfstandig onderzoek verricht dat resulteerde in een historische missiebeschrijving. Ik heb nu een baan als projectmedewerker bij hetzelfde instituut.'
Wietske van Oostveen, alumna
Meet & Ask
Ga live, via Zoom, in gesprek met een student, docent en/of studieadviseur. Je krijgt een korte opleidingspresentatie en kunt live al je vragen stellen. Samen met andere studiekiezers.
Meet & Ask sessie terugkijken
Als je de Meet and Ask sessie hebt gemist, dan kun je deze hier terugkijken.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik mij inschrijven voor een master als ik mijn bachelordiploma nog niet heb?

  Het is raadzaam om niet te wachten tot de deadline met je aanmelding voor de master. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je kunnen informeren over je toelating.

  Bij je aanmelding hoef je je diploma niet direct te uploaden. Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen. Je hebt daarna nog tot 31 augustus de tijd om je bachelordiploma te uploaden. Kijk op de website van de Graduate School of Humanities voor het aanmeldproces.

 • Wat kan ik na mijn studie doen?

  Na afronding van deze opleiding kun je verdergaan in de academische wereld of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Carrière’.

 • Kan ik deze opleiding ook in deeltijd volgen?

  Ja, deze opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Je volgt maximaal 30 studiepunten per jaar, ofwel 12-18 studiepunten per semester. Als deeltijdstudent volg je het onderwijs samen met de voltijdstudenten. Je stelt het programma voor de deeltijdopleiding in onderling overleg met de programmacoördinator samen.

 • Hoeveel keuzeruimte is er binnen de opleiding?

  Binnen deze opleiding is er ruimte voor 12 EC aan keuzevakken. Er is een ruim aanbod van keuzevakken op het gebied van de geschiedenis van de internationale betrekkingen, bijvoorbeeld: ‘Internationaal activisme en diplomatie tegen klimaatverandering en milieuafbraak sinds 1968’ of ‘“The West”. Cultural and intellectual history of a contested concept’.

Ervaring van een student: Ted
In deze video vertelt Ted meer over de master Geschiedenis van de internationale betrekkingen en waarom hij hier voor heeft gekozen.
'Ik heb stage gelopen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Na mijn afstuderen wil ik graag verder met een traineeship én met mijn eigen bedrijf.'
Rik Reuvekamp, alumnus
Pelle
Hoi! Ik ben Pelle. Vragen over de opleiding kun je aan mij stellen via Instagram.
Stel je vraag aan Pelle
Ted
Dag iedereen! Ik ben Ted. Heb je een vraag over deze studie? Vraag het aan mij via Instagram.
Stel je vraag aan Ted
Van radio tot wereldomroep
In het verleden speelde radio vaak een belangrijke rol bij het verbinden van Nederlanders uit verschillende delen van de wereld. Historicus Vincent Kuitenbrouwer onderzoekt hoe radio werd ingezet om publiek buiten de eigen grenzen te verbinden en beïnvloeden.
Studiemateriaal: bekijk een opdracht
Wast voor een opdrachten maak je tijdens deze studie? Hoe ziet het studiemateriaal eruit? Bekijk een voorbeeld van het kernvak 'Geschiedenis van de internationale betrekkingen'.
Geschiedenis aan de UvA
Geschiedenis is overal, van verleden tot heden. Ontdek op de disciplinepagina van Geschiedenis wat er allemaal mogelijk is wanneer je Geschiedenis studeert midden in Amsterdam.
Het Open huis heeft veel meer interessants te bieden.
Verken virtueel de campussen en leukste plekjes in Amsterdam.
Bekijk studies vanuit een ander oogpunt tijdens de themaweken.
Kijk welke studies er nog meer zijn.
Meld je alvast aan voor de eerstvolgende live events en blijf op de hoogte.