Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English
Master

Kunstgeschiedenis (Kunst- en cultuurwetenschappen)

Opslaan in favorieten

In de master Kunstgeschiedenis bestudeer je objecten en kunstpraktijken in een historische en actuele context. Je profiteert in je opleiding volop van Amsterdam, als internationaal toonaangevende stad op het gebied van kunst, cultuur en architectuur.

Kunstgeschiedenis: kritisch en analytisch kijken 

In de master Kunstgeschiedenis verdiep je je kennis van kunst door historisch en kritisch-analytisch onderzoek. Je kunt je specialiseren in alle kunstrichtingen, van middeleeuwse handschriften tot de politiek-geëngageerde kunst van het heden. Door naar het verleden te kijken met de ogen van vandaag, maar ook het verleden zo goed mogelijk in zijn eigenheid te begrijpen, leer je hoe historische en actuele beelden functioneren en ons steeds opnieuw beïnvloeden.

Waarom Kunstgeschiedenis aan de UvA?

  • De opleiding is de grootste van Nederland, met het grootste aantal specialisaties en diversiteit in benaderingen. Je kunt hierdoor een pad kiezen dat past bij jouw talent, belangstelling en ambitie.
  • De locatie van de opleiding, in het hart van de historische binnenstad, geeft je een fantastische uitvalsbasis voor je kunsthistorische vorming. Je profiteert in je onderzoek volop van de vele kunst- en cultuurinstellingen in de stad waarmee de opleiding intensief samenwerkt.
  • Door onze internationaal hoog aangeschreven staf kom je in contact met de kunstwereld in Amsterdam en daarbuiten. Dit geeft je de mogelijkheid om al tijdens de studie je professionele netwerk te ontwikkelen.

Deeltijdopleiding

Het masterprogramma Kunstgeschiedenis wordt ook in deeltijd aangeboden. De deeltijdopleiding duurt twee jaar (30 EC per studiejaar). Het onderwijs volg je samen met de voltijdstudenten, waarbij je in het eerste jaar begint met de drie kernvakken. Dit biedt je de mogelijkheid om je mede(deeltijd)studenten te leren kennen en te verkennen hoe je je studiepad verder kunt invullen. 

Diploma

Kunstgeschiedenis is een masterprogramma van de geaccrediteerde opleiding Kunst- en cultuurwetenschappen. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je het wettelijk erkend masterdiploma Kunst- en cultuurwetenschappen en de titel Master of Arts (MA).

Feiten & cijfers
Diploma MA Kunst- en cultuurwetenschappen
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 60087