Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english
Master
Kunstgeschiedenis (Kunst- en cultuurwetenschappen)
Opslaan in favorieten

Open huis

Wat houdt deze studie in?
In deze video delen de programmacoördinator en (oud-)studenten van de master Kunstgeschiedenis hun ervaringen met de opleiding aan de Universiteit van Amsterdam.
Meet & Ask
Ga live, via Zoom, in gesprek met een student, docent en/of studieadviseur. Je krijgt een korte opleidingspresentatie en kunt live al je vragen stellen. Samen met andere studiekiezers.
PowerPoint bekijken
Tijdens de laatste Meet and Ask sessie is gebruik gemaakt van een PowerPoint. Download deze presentatie via onderstaande link.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik mij inschrijven voor een master als ik mijn bachelordiploma nog niet heb?

  Het is raadzaam om niet te wachten tot de deadline met je aanmelding voor de master. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je kunnen informeren over je toelating.

  Bij je aanmelding hoef je je diploma niet direct te uploaden. Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen. Je hebt daarna nog tot 31 augustus de tijd om je bachelordiploma te uploaden. Kijk op de website van de Graduate School of Humanities voor het aanmeldproces.

 • Wat kan ik na mijn studie doen?

  Na afronding van deze opleiding kun je verdergaan in de academische wereld of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Carrière’.

 • Kan ik deze opleiding ook in deeltijd volgen?

  Ja, deze opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Je volgt maximaal 30 studiepunten per jaar, ofwel 12-18 studiepunten per semester. Als deeltijdstudent volg je het onderwijs samen met de voltijdstudenten. Je stelt het programma voor de deeltijdopleiding in onderling overleg met de programmacoördinator samen.

 • Hoeveel keuzeruimte is er binnen de opleiding?

  Binnen deze opleiding is er ruimte voor 12 EC aan keuzevakken. 

  In de keuzeruimte kun je je kunsthistorische kennis verdiepen of verbreden op een manier die het beste past bij jouw interesse en ontwikkeling. Je kunt vakken kiezen over kunst en cultuur, of juist van een ander vakgebied, praktijkervaring opdoen met een stage, een semester studeren aan een buitenlandse universiteit, of een cursus volgen aan een van de kunsthistorische instituten, in onder andere Rome en Florence.

Wonden, bloed en haren: het lichaam in de middeleeuwse kunst
Heiligen zonder hoofd, een volledig behaarde Maria: in de late middeleeuwen werd het lichaam op een bijzondere manier afgebeeld. Bloederig, rauw, misschien zelfs vies. Docente middeleeuwse kunstgeschiedenis Wendelien van Welie houdt zich al jaren bezig met het onderwerp en stelde de tentoonstelling Body Language samen in Museum Catharijneconvent.
Het Open huis heeft veel meer interessants te bieden.
Verken virtueel de campussen en leukste plekjes in Amsterdam.
Bekijk studies vanuit een ander oogpunt tijdens de themaweken.
Kijk welke studies er nog meer zijn.
Meld je alvast aan voor de eerstvolgende live events en blijf op de hoogte.