Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english

Informatie voor ouders

Hoe begeleid ik mijn kind bij de studiekeuze?

Het maken van een studiekeuze is een proces en kost tijd. Als ouder kun je een belangrijke ondersteunende rol spelen in dit studiekeuzeproces. Hier vind je tips om je kind te begeleiden bij het maken van een studiekeuze.

Hoe kies je een studie?

We bieden aankomende studenten allerlei informatie en handvatten om met hun studiekeuze aan de slag te gaan. Bekijk de stappen/tips in het studiekeuzeproces en lees (daar) bijvoorbeeld ook over de verschillen tussen hbo en universiteit. Lees ook meer over studeren aan de universiteit, en hoe je als student zelf invulling kunt geven aan je studie en loopbaanpad.

Voorlichtingsavond voor ouders

Een aantal keer per jaar organiseren we – samen met de Hogeschool van Amsterdam – een voorlichtingsavond voor ouders. Ervaren studiekeuzecoaches geven inzicht in het studiekeuzeproces en je krijgt concrete handvatten waarmee je samen met je kind aan de slag kunt. Er zijn online voorlichtingen in het voorjaar van 2021.

Bekijk de video: Hoe help ik mijn kind met kiezen?

In de opname van deze online informatiesessie geven ervaren studiekeuzecoaches inzicht in het studiekeuzeproces. U krijgt handige tips waarmee u uw kind kunt ondersteunen.

Het werkboekje dat bij deze online voorlichting hoort, kunt u hier downloaden. In dit document staan tips & tricks en praktische oefeningen om samen met studiekeuze aan de slag te gaan.

Bekijk de video: Praktische zaken

Deze tweede video is voorlichting over praktische zaken die bij studeren komen kijken. Informatie over aanmelden, selectie, UvA matching en begeleiding tijdens de studie.

UvA Online Open Huis

Als ouder ben je ook van harte welkom bij ons Online Open Huis. Studiekiezers en andere geinteresseerden kunnen online kennismaken met de UvA, de opleidingen en de campussen. Er zijn Meet & Ask-sessies, colleges te bekijken en online Proefstuderen. Ook kunnen aankomend studenten een virtuele wandeling over de campus maken en chatten met mogelijke medestudenten.