Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Naast je studie

Benieuwd naar alle activiteiten waaraan je kunt deelnemen naast je studie? Hier vind je een greep uit het aanbod van activiteiten voor studenten, zoals lid worden van een studentenvereniging of UvA Pride, sporten of een cursus volgen bij CREA.

 • Studentenverenigingen

  Studieverenigingen zijn verbonden aan een bepaalde studie of aan een groep van verschillende studies. Ze organiseren zowel inhoudelijke activiteiten als gezelligheidsactiviteiten. Door lid te worden van zo'n vereniging kom je in contact met je medestudenten uit verschillende studiejaren en kun je deelnemen aan activiteiten die te maken hebben met jouw studiegebied. Daarom raden we je aan om lid te worden van de studievereniging van je opleiding.

 • Amsterdam United

  Amsterdam United wil een thuis creëren voor alle UvA-studenten. Zij organiseren verschillende activiteiten - zoals debatten en filmavonden - waarbij diversiteit centraal staat. Daarnaast begeleidt Amsterdam United eerstegeneratiestudenten en studenten met een migratie-achtergrond die tegen obstakels aanlopen in hun studietijd. Dit doen zij onder andere door middel van het verzorgen van trainingen in academische vaardigheden en profilering op de arbeidsmarkt en door het organiseren van activiteiten waarbij studenten een netwerk kunnen opbouwen. 

 • USC Sportcentrum

  Er zijn talloze mogelijkheden om te sporten in Amsterdam. Studenten en medewerkers van de UvA sporten nergens zo voordelig als bij het USC. Daarnaast zijn er allerlei studentensportverenigingen waar je je bij kunt aansluiten. 

 • CREA

  CREA, de culturele organisatie van de UvA en de HvA, organiseert cursussen en workshops op het gebied van muziek, theater, dans, film, digitale media, fotografie en literatuur.