Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Leraar Taal en Cultuur

Leraar worden in het domein Taal en Cultuur

Tijdens de opleiding tot leraar in een van de vakken in het domein Taal en Cultuur leer je hoe je je kennis kunt overdragen en leerlingen motiveert en inspireert. Je leert inspelen op en kritisch oordelen over de snel veranderende wereld waarin je vakgebied een grotere rol speelt dan de meeste leerlingen op het eerste gezicht denken. Daarnaast help je leerlingen mondige en besluitvaardige burgers te worden.

Meet & Ask

Interesse om leraar te worden in het voortgezet onderwijs? Ga tijdens de UvA Masterweek live online in gesprek met een student en de onderwijsdirecteur. Samen met andere studiekiezers krijg je een korte opleidingspresentatie en aansluitend kun je al je vragen stellen. De sessie vindt plaats op donderdag 11 november van 19.00-20.00 uur.

Enna Rörig, Master Leraar VHO Taal en Cultuur, Duits

'Nadat ik al jaren trainingen Duits aan volwassenen had gegeven, werd ik gevraagd om op een middelbare school in te vallen. Het werken met kinderen en jongeren gaf mij zoveel voldoening, dat ik hiermee graag verder wilde. Daarom heb ik aan de UVA een Master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs gevolgd. Goed onderlegd sta ik nu met veel plezier voor de klas om mijn kennis en kunde over de Duitse taal en cultuur over te dragen.'

Wil je leraar worden in het domein Taal en Cultuur? Hier vind je de schoolvakken waarin dat kan, per vak worden de mogelijkheden toegelicht.