Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english

Accreditatie en afstudeertitel

Vrijwel alle masteropleidingen van de UvA zijn geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Na afronding van een geaccrediteerde master ontvang je een wettelijk erkend diploma en een mastertitel.

De accreditatiestatus van een masteropleiding kun je bekijken op de NVAO-site. De NVAO garandeert de kwaliteit van een onderwijsprogramma conform de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW).

Afstudeertitel

Wanneer je een geaccrediteerde master afrondt, ontvang je een van de volgende graden:

  • Master of Arts (MA): na een master in de geesteswetenschappen
  • Master of Science (MSc): na een bètamaster, een master in de gedrags- en maatschappijwetenschappen of een master in de economie of bedrijfskunde
  • Master of Laws (LLM): na een master in de rechtsgeleerdheid

De Eerstegraads Lerarenopleiding verleent een van bovengenoemde graden, afhankelijk van de richting waarin je de lerarenopleiding volgt. De te ontvangen graad staat vermeld op de opleidingspagina van de master van je keuze of op de website van de opleiding zelf. 

Trajecten of tracks

Veel masteropleidingen hebben binnen hun curriculum een of meer specialisatierichting(en) met een specifiek programma. Deze zogenoemde trajecten of tracks vallen binnen de geaccrediteerde opleiding. Na afronding van een traject ontvang je het diploma van de geaccrediteerde masteropleiding, met een vermelding van het traject in het diplomasupplement.