Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

AI Technology for People

Technologie, toepassingen en impact op de samenleving

Van zelfrijdende auto’s, zorgrobots en bewakingssystemen tot zelflerende zoekmachines. Artificiële intelligentie (AI) heeft grote impact op verschillende facetten van ons dagelijkse leven. Samen met de gemeente Amsterdam, bedrijfsleven, maatschappelijke partners en andere onderzoeksinstellingen doet de Universiteit van Amsterdam baanbrekend onderzoek naar nieuwe algoritmen en toepassingen enerzijds, en de impact ervan op onze samenleving anderzijds.

AI-nieuws Meer nieuws
Uitgelicht
Onderzoekers
Experts AI
Op zoek naar deskundigheid op het gebied van AI en big data? Voor o.a. verzoeken vanuit de media hebben we een selectie gemaakt uit onze vele experts op dit gebied.
Universiteitshoogleraren AI
Met het instellen van vier leerstoelen op het gebied van AI wil de UvA een extra impuls geven aan het AI-onderzoek en -onderwijs aan de UvA.
Speciale AI-uitgave in New Scientist
De Amsterdamse coalitie AI Technology for People heeft een speciale uitgave gepubliceerd in het magazine New Scientist. Daarin wordt uitgebreid aandacht besteed aan onderzoek, onderwijs en innovatie op het gebied van AI binnen de regio Amsterdam.
Onderzoekszwaartepunten
Human(e) AI
Human(e) AI brengt UvA-onderzoekers bij elkaar die werken aan de juridische, ethische en maatschappelijke gevolgen van AI en geautomatiseerde besluitvorming.
Informatie, communicatie en de datamaatschappij
Interdisciplinair onderzoek naar hoe AI en algoritmen de rol, de impact en de regulering van informatie en communicatie in de samenleving beïnvloeden.
Opleidingen
Samenwerkingsverbanden
Amsterdam UMC
Amsterdam UMC
European Laboratory for Learning and Intelligent Systems
European Laboratory for Learning and Intelligent Systems
Canadian Institute for Advanced Research
Canadian Institute for Advanced Research
Gemeente Amsterdam
Gemeente Amsterdam
Innovation Center for Artificial Intelligence
Innovation Center for Artificial Intelligence
Amsterdam Data Science
Amsterdam Data Science