Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

AI Technology for People

Technologie, toepassingen en impact op de samenleving

Van zelfrijdende auto’s, zorgrobots en bewakingssystemen tot zelflerende zoekmachines. Artificiële intelligentie (AI) heeft grote impact op verschillende facetten van ons dagelijkse leven. Samen met de gemeente Amsterdam, bedrijfsleven, maatschappelijke partners en andere onderzoeksinstellingen doet de Universiteit van Amsterdam baanbrekend onderzoek naar nieuwe algoritmen en toepassingen enerzijds, en de impact ervan op onze samenleving anderzijds.

AI-nieuws Meer nieuws
AI & technologie
AI & maatschappij
AI & gezondheid
AI & recht
Lab42 Science Park
De UvA investeert in een nieuw gebouw op Science Park. Het wordt de plek voor onderwijs, onderzoek en ondernemen met bedrijfsleven en maatschappelijke partners op het gebied van informatiewetenschappen.
Experts AI
Op zoek naar deskundigheid op het gebied van AI en big data? Voor o.a. verzoeken vanuit de media hebben we een selectie gemaakt uit onze vele experts op dit gebied.
1 miljard euro voor AI
Amsterdamse kennisinstellingen investeren in de komende tien jaar € 1 miljard in AI door het opzetten van onderzoeksprogramma’s, het aantrekken van topwetenschappers en het opleiden van studenten met state-of-the-art kennis.
UvA geselecteerd als excellence center AI
De Universiteit van Amsterdam is door de European Laboratory for Learning and Intelligent Systems (ELLIS) geselecteerd als ELLIS Unit om talent in machine leren en aanverwante AI-onderzoeksvelden voor Europa te behouden.

Samenwerkingsverbanden

Amsterdam UMC
Amsterdam UMC
European Laboratory for Learning and Intelligent Systems
European Laboratory for Learning and Intelligent Systems
Canadian Institute for Advanced Research
Canadian Institute for Advanced Research
Gemeente Amsterdam
Gemeente Amsterdam
Innovation Center for Artificial Intelligence
Innovation Center for Artificial Intelligence
Amsterdam Data Science
Amsterdam Data Science