Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Promoveren

Beurzen

Voor het uitvoeren van onderzoek in Nederland, een (tijdelijk) verblijf/onderzoek in het buitenland, het organiseren van wetenschappelijke bijeenkomsten of het bezoeken van congressen, bestaan er verschillende subsidies.

Wanneer je als promovendus in dienst bent van de UvA, vraag je soms een aanvullende subsidie aan om bijvoorbeeld veldwerk in het buitenland te doen. Ook kan het voorkomen dat je aan het einde van je promotietraject een subsidie aanvraagt om na je promotie een carrière in de wetenschap voort te zetten.

Er bestaan legio subsidiemogelijkheden. Hieronder vind je een overzicht van veel aangevraagde beurzen. Dit overzicht is geenszins compleet. Het is daarom raadzaam contact op te nemen met de coördinator van de betreffende Graduate School of het onderzoeksinstituut waar jouw vakgebied is ondergebracht. Hij/zij kan je informeren over de meest relevante subsidieverstrekkers in jouw vakgebied.

UvA Lustrumbeurs voor promovendi

In 2017 bestaat de UvA 385 jaar. Het lustrum is de aftrap van een nieuw type beurs: lustrumbeurzen voor UvA-promovendi om internationale ervaring op te doen.

Interdisciplinary Doctorate Agreement (IDA)

Algemene subsidies

Nederlandse subsidieverstrekkers

Nederlandse Collectefondsen

Europese subsidieverstrekkers

Amerikaanse subsidieverstrekkers