Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Onderzoeker voor een dag

Faculteit Maatschappij & Gedrag

Waar: Roeterseiland campus
Duur: 9.30 uur - 15.00 uur
Data: in overleg
Aanmelden: r.clayton@uva.nl

Onderzoek doen

Tijdens dit programma zijn de leerlingen voor één dag zelf onderzoeker. Samen met onze wetenschappers gaan zij aan de slag met een onderzoeksopdracht. Het onderzoek sluit aan bij Maatschappij & Gedragswetenschappen en is uit te voeren op de Roeterseilandcampus.  

Onderzoeksvragen die aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld: ‘hoe kom ik van mijn slechte gewoontes af?’ en ‘functioneer je minder goed in de maatschappij als je dagelijks blowt?’

En verder..

Er wordt een introductie in sociale- en gedragswetenschappen gegeven waarin de leerlingen meer leren over de vakgebieden en opleidingen aan de faculteit Maatschappij & Gedrag. Waar houden onze wetenschappers zich mee bezig? Welke opleidingen bieden we? Wat voor betekenis hebben onze onderzoeken voor de samenleving? Eén opleiding wordt uitvoeriger uitgelicht waaraan ook de onderzoeksopdracht wordt gekoppeld. 

Verder krijgen de leerlingen een rondleiding over de campus, waarbij veel ruimte is om met FMG studenten in gesprek te gaan. Ook lunchen we samen. 

Aan het einde van de dag krijgen de leerlingen een leuke goodiebag!

Praktische zaken

Deze dag is kosteloos. Wel dient de school zelf voor vervoer van en naar de universiteit te zorgen of de leerlingen met het OV te laten reizen. Koffie/thee en lunch zijn inbegrepen.

Wil je langskomen?

Per academisch jaar zijn een aantal plekken beschikbaar. Wil je langskomen met een klas? Mail dan naar: r.clayton@uva.nl met data van jouw voorkeur en het aantal leerlingen met hun leerjaar/niveau (vanaf VWO 4).