Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Profielwerkstuk - begeleiding & ondersteuning

Faculteit Maatschappij & Gedrag

Bij het schrijven van het profielwerkstuk komt veel kijken. Leerlingen moeten bij de opzet van het onderzoek al over veel dingen nadenken. Wat ga ik onderzoeken? Welke onderzoeksvraag hoort daarbij? Welke onderzoeksmethode ga ik gebruiken? Hoe zoek ik naar goede bronnen? En hoe presenteer ik dit in mijn profielwerkstuk? De FMG biedt begeleiding en ondersteuning bij het schrijven van het profielwerkstuk. Lees hier meer over onze initiatieven.

 • Workshop Academische Vaardigheden

  Het volgen van deze workshop kan jouw klas goed op weg helpen. Er worden in deze workshop allerlei basisvaardigheden besproken die nodig zijn om een goed wetenschappelijk onderzoek uit te voeren.

  Op deze pagina lees je meer

 • Workshop Literatuur zoeken voor je profielwerkstuk

  Het volgen van deze workshop geeft jouw klas een kickstart zodra de leerlingen beginnen met hun profielwerkstuk. Het zoeken van literatuur wordt zoveel gemakkelijker wanneer zij deze vaardigheid onder de knie hebben. 

  Op deze pagina lees je meer

 • Profielwerkstuk.nl

  Op dit platform vind je uitgebreide informatie over het schrijven van het profielwerkstuk. 
  In samenwerking met andere faculteiten van de UvA en de VU hebben we alle relevante informatie gebundeld op één plek. Hier vind je wat je zoekt! 

  Ga naar de website

 • Stappenplan en startdocumenten

  Het stappenplan helpt leerlingen overzicht te creëren bij het schrijven van het profielwerkstuk. Stapsgewijs werken zij op deze manier aan hun onderzoek. Lees de tips & trics in dit stappenplan en download het voor jouw leerlingen. 

  In de startdocumenten worden mogelijke onderwerpen voor het profielwerkstuk beschreven. Naast de beschrijving van onderwerpen, vinden de leerlingen ook tips over hoe zij hun werkstuk het best kunnen aanpakken. De onderwerpen hebben te maken met gedrag en maatschappij. 

  Vind hier het stappenplan en de startdocumenten