Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Workshop Literatuur zoeken voor je profielwerkstuk

Faculteit Maatschappij & Gedrag

Waar: Roeterseiland campus
Duur: 10.00 uur - 14.00 uur
Data: in overleg
Aanmelden: r.clayton@uva.nl

Zoek en gij zult vinden....

Tijdens deze workshop worden leerlingen op weg geholpen met hun zoektocht naar literatuur voor hun profielwerkstuk. Vaak zien leerlingen op tegen deze klus en is het lastig te bepalen hoe en waar te beginnen met zoeken. De workshop gaat in op het gebruik van zoektermen, Google en andere databanken, de verschillende typen publicaties etc. De leerlingen komen tot het opzetten van een zoekstrategie en hierdoor tot relevantere zoekresultaten.

Aan de hand van cases uit de Maatschappij- en Gedragswetenschappen worden leerlingen meegenomen in het zoekproces waarbij de informatiespecialisten van onze Universiteitsbibliotheek klaar staan om alle vragen van de leerlingen te beantwoorden.

En verder..

Er wordt een introductie in sociale- en gedragswetenschappen gegeven waarin de leerlingen meer leren over de vakgebieden en opleidingen aan de faculteit Maatschappij & Gedrag. Waar houden onze wetenschappers zich mee bezig? Welke opleidingen bieden we? Wat voor betekenis hebben onze onderzoeken voor de samenleving? Drie FMG studenten komen iets vertellen over hun studie en beantwoorden graag alle brandende vragen.

Verder krijgen de leerlingen een rondleiding over de campus, waarbij veel ruimte is om met FMG studenten in gesprek te gaan. Ook lunchen we samen. 

Aan het einde van de dag krijgen de leerlingen een leuke goodiebag!

Praktische zaken

Deze dag is kosteloos. Wel dient de school zelf voor vervoer van en naar de universiteit te zorgen of de leerlingen met het OV te laten reizen. Koffie/thee en lunch zijn inbegrepen.

Wil je langskomen?

Per academisch jaar zijn een aantal plekken beschikbaar. Wil je langskomen met een klas? Mail dan naar: r.clayton@uva.nl met data van jouw voorkeur en het aantal leerlingen met hun leerjaar/niveau (vanaf VWO 4).