Jaarmagazine en jaarverslag

Jaarmagazine FNWI 2020

Cover Jaarmagazine FNWI 2020

Lees ons jaarmagazine voor nieuws en achtergrond over FNWI onderwijs en onderzoek in 2020, inclusief interviews met docenten, onderzoekers en studenten, cijfers over instroom en medewerkers, nieuws over organisatorische ontwikkelingen en valorisatie-activiteiten.

Zo lees je in dit nummer een interview met Lucy Wenting, directeur van het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) en Geert Bakker, tweedejaarsstudent bij de IIS-bachelor Future Planet Studies. Zij onderstrepen hoe belangrijk het is om studenten de kans te geven een uitstap te maken naar andere disciplines en mee te denken over complexe sociale problematiek.

Emily Burdfield-Steel van het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica (IBED) vertelt over haar enthousiasme voor insecten en hoe zij Pokémon inzet om uit te leggen hoe evolutie werkt.

Quantum information researcher Michael Walter spreekt over zijn onderzoek naar het oplossen van complexe problemen met quantum computers.

Tot slot legt Sennay Ghebreab, directeur van het Civic AI Lab, uit hoe hij artificial intelligence gebruikt bij het bevorderen van gelijke kansen.

Jaarverslag 2020

Het jaarverslag FNWI bevat onder meer de financiële verantwoording van het afgelopen jaar en biedt een cijfermatige onderbouwing van het gerealiseerde beleid.