Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Studeren in het buitenland

Wil je als rechtenstudent een semester in het buitenland studeren? De Faculteit der Rechtsgeleerdheid en de UvA hebben overeenkomsten met een groot aantal partneruniversiteiten binnen en buiten Europa.

Als rechtenstudent aan de UvA word je voorbereid op een toekomstige carrière in een internationale omgeving. Een semester studeren aan een law school in het buitenland is daarbij een waardevolle ervaring.

Programma's

Global Exchange Programme
Het Global Exchange Programme (GEP) omvat meer dan 90 universiteiten buiten Europa. Studenten van alle studiegebieden kunnen in aanmerking komen voor deze uitwisselingsprogramma's.
Law schools in Europa
Onze faculteit heeft uitwisselingsovereenkomsten met ruim 30 Europese partneruniversiteiten. De meeste overeenkomsten maken deel uit van het Erasmusprogramma.
Centre for Transnational Legal Studies in Londen
Het Centre for Transnational Legal Studies biedt je de mogelijkheid om een semester deel te nemen aan een intensief kleinschalig programma in internationaal, vergelijkend en transnationaal recht in Londen.
Digitale wereldkaart
Kies een programma, selecteer een land en vergelijk!
Contact
Bekijk het overzicht van contactgegevens voor de verschillende buitenlandprogramma's, waar je als rechtenstudent gebruik van kunt maken.