Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Mentorprogramma voor talent

Het is de ambitie van de UvA om talent met een diversiteit aan achtergronden niet alleen te werven, maar ook voor de UvA te behouden. Daarom gaat in oktober 2021 het mentorprogramma voor talentvolle medewerkers opnieuw van start. Mentees met een wetenschappelijke positie (alle functies uitgezonderd hoogleraar), of een OBP- functie in schaal 9 t/m 12 kunnen in dit programma sparren met ervaren mentoren over onder andere loopbaankeuzes.

Het programma is een kans waarin mentees:

  • Dilemma’s en vragen bij het werken in onze wetenschappelijke omgeving bespreken met een ervaren collega;
  • Kunnen reflecteren op de loopbaankeuzes met een mentor die put uit diens uitgebreide ervaring;
  • Zowel professionele vragen als individuele keuzes kunnen bespreken;
  • 5 tot 6 gesprekken hebben in de periode oktober 2021 tot en met juni 2022 met hun mentor. Mentees bepalen de gespreksonderwerpen.

De UvA voert een actief diversiteitsbeleid om met name groepen die zijn ondervertegenwoordigd in hogere WP- en OBP-functies (dat zijn bijvoorbeeld vrouwen en mensen met een migratieachtergrond) te ondersteunen in hun loopbaanontwikkeling. Bij overinschrijving gaan zij daarom voor.

De CvB-leden worden mentor

De drie leden van het College van Bestuur (Geert ten Dam, Karen Maex en Jan Lintsen) nemen ook deel als mentor. Geert ten Dam: 'Ik weet zelf hoe waardevol het is om vroeg in je loopbaan met iemand te kunnen sparren. We hebben als UvA veel te winnen bij een divers samengesteld personeelsbestand en een betere doorstroom van talentvolle medewerkers met uiteenlopende achtergronden. Daar wil ik persoonlijk graag aan bijdragen.'

Meer weten?

Lees hoe mentoren en mentees dit mentorprogramma ervaren:

Verder kun je de brochure voor mentees (pdf, 12 p.) of de brochure voor mentoren (pdf, 16 p.) bekijken. 

Meld je aan

Ben jij enthousiast geworden over het programma en wil je in het collegejaar 2021-2022 graag deelnemen aan het programma als mentor of mentee? Meld je dan vóór 22 september aan via de link.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Mail ze naar mentorprogramma@uva.nl.