Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Zo goed mogelijk samenwerken tijdens het Corona-tijdperk

In maart veranderde onze situatie drastisch. Corona dwong ons snel te schakelen naar online onderwijs en thuiswerken. Voor mij als Ombudsfunctionaris (a.i.) was dit ook een spannende periode. Hoe weten mensen mij te bereiken? Nadat het even stil was gevallen, merkte ik al gauw dat ook de weg naar mijn digitale kantoor werd gevonden. Het was druk. En daar ben ik blij mee. Ook ik heb veel geleerd de afgelopen periode en me vanuit mijn vakgebied gespecialiseerd in nieuwe vraagstukken.

Onderzoek van de UvA naar de impact van de Corona-maatregelen op het welzijn van studenten en medewerkers (de crisismonitor) laat zien dat we een forse werk- en studiedruk ervaren. Hoe zorg je ervoor dat studenten en medewerkers betrokken blijven bij werk en studie? En, heeft dit effect op het psychisch welbevinden en ongewenst gedrag? Hierover sprak ik met verschillende mensen en las artikelen. Met als resultaat een door mij geschreven artikel om sommige van deze vraagstukken uit te diepen en te delen.

Uit de crisismonitor blijkt ook dat zowel studenten als medewerkers behoefte hebben aan een perspectief op de toekomst. Op het moment van schrijven van deze blog zitten we nog midden in de maatregelen die sterk effect hebben op ons dagelijkse leven. Inmiddels heeft online werken en studeren ook een groter aandeel in mijn reguliere werk gekregen. We spreken langzamerhand van een ‘Corona-tijdperk’ in plaats van een Corona-crisis. Online onderwijs en thuiswerken zullen nog lange tijd bestaan. Nu de uitdaging om dat zo goed mogelijk met elkaar te doen!

Ik ben beschikbaar voor medewerkers en studenten voor gesprekken waarin je problemen, klachten, ideeën ter sprake kunt brengen. Ik kom als het nodig is in actie, via telefoon, mail of zoom. Je bent welkom!

Jacqueline Schoone

T: 06 11860520
E: ombudsfunctionaris@uva.nl