Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Arabische taal en cultuur
Vergelijk

Na je studie

Een universitaire taal- of regiostudie leidt tot veel meer op dan één bepaald beroep. Je bent na je studie inzetbaar in banen op je specifieke vakgebied, maar ook in andere functies die een kritische, zelfstandige en leergierige geest vereisen.

Waar je uiteindelijk terecht komt is sterk afhankelijk van de keuzes die je in je studie maakt. Welke major kies je? Volg je een minor Journalistiek, of leer je jezelf een extra regionale taal aan met de minor Hebreeuws? Volg je een stage bij een groot bedrijf of aan een Nederlandse ambassade? Het is niet eenvoudig om de volledige spanwijdte van de mogelijke arbeidsrichtingen recht te doen, maar voor een algemene indicatie kun je denken aan de volgende gebieden:

  • De landelijke overheid, in het bijzonder de ministeries van Buitenlandse Zaken, Veiligheid en Justitie, Defensie.
  • Media, niet alleen landelijke kranten en televisie, maar ook gespecialiseerde mediakanalen.
  • Internationaal bedrijfsleven op het gebied van energie, levensmiddelen, landbouwtechniek, etc.
  • Europese overheid
  • (Cultureel) toerisme
  • Gemeentelijke dienstverlening 
  • Adviesbureaus op het gebied van cultuur, internationale communicatie, educatie
  • Uitgeverijen en bibliotheken
  • Tolk- en vertaalbureaus
  • Taalonderwijs

Een masteropleiding volgen

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma. De UvA heeft meer dan 200 masters, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn. Door in je keuzeruimte bepaalde vakken of een minor te volgen, kun je je mogelijkheden in de masterfase vergroten.

Met het bachelordiploma Arabische taal en cultuur heb je toegang tot onder andere de volgende eenjarige masterprogramma's (60 EC):

Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Vanwege het beperkte aantal leerwerkplaatsen geldt voor alle duale masters een selectieprocedure. Met een bachelordiploma Arabisch heb je toegang tot de duale masters:

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure, waarbij met name gekeken wordt naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten en je scriptie. Met een bachelordiploma Arabische taal en cultuur mag je je aanmelden voor de onderzoeksmasters:

De Graduate School of Child Development and Education biedt als enige instituut in Nederland de mogelijkheid om een eerstegraads bevoegdheid Arabisch te halen:

Tsjebbe over Arabische taal en cultuur

'Absoluut hoogtepunt van de studie Arabisch was het semester dat ik in Cairo heb gestudeerd. Zowel voor de taal als voor het begrijpen van de cultuur was dit een unieke ervaring'.