Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Fiscaal recht
Vergelijk

Over ons

Onze studenten kunnen zelf het beste onder woorden brengen waarom zij voor de studie Fiscaal recht aan de UvA hebben gekozen.

Marciana Eijpe

‘Als ik mensen vertel dat ik fiscaal recht studeer, is de reactie vaak: “Saai”. Ik heb juist voor de bachelor Fiscaal recht gekozen, omdat ik het boeiend vind om met cijfers te werken,’ vertelt Marciana. ‘Het is een voordeel als je een gespecialiseerd bent. Dat vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Tijdens je studie merk je al dat bedrijven heel blij zijn met fiscalisten. Zo worden er leuke en leerzame uitjes georganiseerd, zoals het LOF Congres van het Landelijk Overleg Fiscalisten. 

In het vakkenpakket van Fiscaal recht is er overlap met de bachelor Rechtsgeleerdheid. Dat wist ik niet toen ik aan de opleiding begon, maar het is wel nuttig. Hierdoor kun je als je dat wilt alsnog kiezen voor een “toga-beroep”.’

Dave Wai

Dave vertelt: ‘Ik heb eigenlijk om twee redenen voor Fiscaal recht gekozen: allereerst vond ik het fijn dat deze studie de financiële en juridische wereld combineert. Ik ben niet heel fantastisch in wiskunde, maar ik vind de financiële wereld wel erg interessant. De tweede reden is dat je als fiscalist een gespecialiseerde jurist bent. 

Ik merkte tijdens het oriënteren al snel dat ik de sfeer van de UvA heel fijn vond. Dat, in combinatie met de locatie, zorgde er uiteindelijk voor dat ik voor de UvA heb gekozen. Het is heel tof dat we écht midden in Amsterdam zitten. Tijdens tussenuren ben ik in musea te vinden en als ik klaar ben met studeren ga ik vaak nog even borrelen. Dat kan eigenlijk alleen maar doordat de UvA zo goed gelegen is. Ik raad iedereen aan een Museumkaart te kopen!’

Docenten vertellen

Opleidingsdirecteur Fiscaal Recht vertelt

Suzanne Mol-Verver geeft antwoord op de vraag: Wat betekent Prinsjesdag voor een fiscalist?

Naast je opleiding

Naast je studie aan de UvA kun je genieten van de culturele, sportieve en sociale activiteiten die Amsterdam biedt. Ook kun je lid worden van de studievereniging of actief zijn in de opleidingscommissie of studentenraad van jouw faculteit.