Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Fiscaal recht
Vergelijk

Naast je opleiding

Naast je studie aan de UvA kun je genieten van de culturele, sportieve en sociale activiteiten die Amsterdam biedt. Ook kun je lid worden van de studievereniging of actief zijn in de opleidingscommissie of studentenraad van jouw faculteit.

Praktijkervaring opdoen in juridische dienstverlening

Voor rechtenstudenten zijn er tal van mogelijkheden om het geleerde alvast in praktijk te brengen. Amsterdam kent vele rechtswinkels en stichtingen waar je als UvA-student praktijkervaring kunt opdoen. Denk bijvoorbeeld aan het rechtsbureau van de ASVA studentenunie, het juridisch spreekuur voor gedetineerden en de Belastingwinkel Amsterdam.

Studievereniging Porta Adriani

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid heeft veel studieverenigingen en disputen. Hier kun je waardevolle contacten leggen met je medestudenten uit verschillende studiejaren en je kunt je ook bezighouden met andere (maatschappelijk) relevante zaken. De studievereniging voor fiscalisten heet Porta Adriani. Een studievereniging doet overigens niet aan ontgroening.

Studenteninvloed

Studenten hebben op diverse niveaus inspraak in het onderwijs(beleid) van de UvA. Zo praten studenten en docenten in de Opleidingscommissie over allerlei zaken die van belang zijn voor de studie, en adviseren ze andere bestuursorganen. Jaarlijks worden vier studenten Fiscaal recht in de commissie gekozen. Ook jij kunt je dus verkiesbaar stellen en je stem laten horen. Of je kunt zitting nemen in de Facultaire Studentenraad (FSR) of de Centrale Studentenraad (CSR).

CREA is de culturele organisatie van de UvA.

Sport en cultuur

Als je na college wilt sporten, kun je terecht in ons Universitair Sport Centrum (USC). Volg je liever een cursus fotografie of toneel? Ga dan naar CREA, de culturele organisatie van de UvA.