Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Informatica
Opslaan in favorieten

Toelating en inschrijving

Doorloop alle onderstaande stappen om je in te schrijven voor de opleiding.

Heb jij een buitenlandse vooropleiding, mis je één of meer van de vereiste vakken op vwo-niveau of ben je 21 jaar of ouder en niet in het bezit van een vwo-diploma, hbo-propedeuse of hbo-bachelor? Kijk dan voor meer informatie:

Inschrijfproces

 • 1. Check de deadlines

  Vanaf 1 oktober tot uiterlijk 1 mei kun je je inschrijven voor de bachelor Informatica via Studielink. Na 1 mei is het alleen in specifieke gevallen nog mogelijk om je in te schrijven.

 • 2. Check de toelatingseisen

  Vwo-diploma

   Je wordt toegelaten tot Informatica met de volgende profielen:

  • Natuur en techniek
  • Natuur en gezondheid met wiskunde B
  • Economie en maatschappij met wiskunde B
  • Cultuur en maatschappij met wiskunde B

   Je hoeft geen speciale voorkennis van computers of programmeerervaring te hebben om met de opleiding te kunnen beginnen. Wel moet je het leuk vinden om met computers te werken.

  Andere Nederlandse diploma's 

  Heb je een vwo-diploma oude stijl, hbo-diploma of hbo-propedeuse? Dan moet je Wiskunde B op vwo-niveau hebben behaald.

  Deficiënties wegwerken

  Voldoe je niet aan de toelatingseisen dan kun je in veel gevallen de deficiënties wegwerken door bovenstaande vakken op vwo-niveau met certificaat te behalen.

  Buitenlands diploma

  Heb je een buitenlandse vooropleiding?

  Om toegelaten te worden, moet je de volgende vakken op vwo-niveau met certificaat hebben behaald:

  • Wiskunde B     
  • Engels
  • Nederlands

  Aanmelden met een buitenlands diploma

  Meld je voor 1 mei aan in Studielink. Ook als je twijfelt of je aan alle toelatingseisen voldoet. Je ontvangt dan een e-mail van de UvA waarin je gevraagd wordt om informatie aan te leveren over je vooropleiding. Op basis van deze informatie beoordelen wij of je toelaatbaar bent. Mocht je niet toelaatbaar blijken te zijn of je wilt toch een andere opleiding doen, dan kun je in Studielink je aanmelding intrekken.

  Heb je een andere vraag over de toelating met een buitenlands diploma, dan kun je terecht bij de Studenten Services. 

  Colloquium doctum

  Ben je 21 jaar of ouder en niet in het bezit van een vwo-diploma, hbo-propedeuse of hbo-bachelor, dan is het colloquium doctum een mogelijkheid om toegelaten te worden tot de universiteit.

 • 5. Activeer je UvAnet ID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je aan te melden bij de UvA.

 • 6. UvA Matching: aanmelden en deelnemen

  Tijdens UvA Matching maak je kennis met de studie en studeren en test je of de opleiding echt bij je past. Deelname aan UvA Matching is een verplicht onderdeel van je inschrijving voor de opleiding. Om deel te kunnen nemen aan UvA Matching meld je je uiterlijk 19 mei 2022 met je UvAnetID aan via www.sis.uva.nl.

  Let op: zonder aanmelding kun je niet mee doen aan UvA Matching, dus zorg dat je je aanmelding op tijd geregeld hebt.

  UvA Matching vindt plaats op donderdag 2 en dinsdag 7 juni. Het is een tweedaags programma op locatie, dat bestaat uit een hoorcollege, een practicum, een toets en nabespreking. 

Na (voorwaardelijke) toelating

 • 8. Vraag je collegekaart aan

  Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Na je voorwaardelijke toelating ontvang je van de centrale studentenadministratie van de UvA meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.