Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Rechtsgeleerdheid
Vergelijk

‘De extra vakken zijn van enorme toegevoegde waarde’

Kristi Hogenes wilde als buitenlandse student alles uit haar studie halen en volgde daarom het Honourscollege tijdens haar bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid.

Meeste uit mijn studie halen

“Drie jaar geleden begon ik aan mijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de UvA. Ik ben als buitenlandse student naar Nederland verhuisd om te studeren, en wilde dan ook het meeste uit mijn studie halen. Het Honoursprogramma bood mij deze mogelijkheid.”

Is het niet te zwaar?

“Ik heb er in het begin over getwijfeld omdat ik bang was dat het te zwaar was, of moeilijk te combineren zou zijn met bijbaantjes en een sociaal leven. Achteraf ben ik ontzettend blij met mijn keuze. Door het Honoursprogramma heb ik mij op zowel academisch als op sociaal niveau enorm kunnen ontwikkelen. Drie jaar lang werk je in kleine, intensieve werkgroepen met gemotiveerde medestudenten. Je verdiept je in de reguliere stof en krijgt de mogelijkheid om voortdurend met elkaar in discussie te gaan. De extra vakken die je binnen het programma volgt zijn van enorme toegevoegde waarde. Zo leer je binnen het eerstejaars vak Retorica een sterk pleidooi te schrijven. Twee jaar later pas je deze kennis toe tijdens de Amsterdam Law Trials waar je het opneemt tegen de rechtenstudenten van de VU en AUC.”

Netwerk opbouwen

“Wat ik zelf toch het allerleukste vond aan het programma was de onderlinge sfeer. Je maakt deel uit van een groep studenten waarmee je je hele bachelor omgaat. Je gaat samen op retraite naar Oostenrijk en bent daarnaast automatisch lid van JHV Phaedrus, de studievereniging van het Honours college. Zo bouw je een netwerk op waar je de rest van je leven profijt van hebt. Ik kan het dan ook iedereen aanraden!”