In de Studiegids van de UvA lees je alles over de overeenkomsten en verschillen met je huidige juridische opleiding. Zo kun je de voor- en nadelen goed op een rijtje zetten. Je krijgt via de Studiegids goed inzicht in het curriculum van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid en/of Fiscaal recht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.
Verschil in inhoud, omvang en niveau
Houd er rekening mee dat je altijd wel een paar studiepunten verliest. Dit komt door verschillen in inhoud, omvang en niveau. Dit betekent dat je sommige vakken opnieuw moet volgen.
Wil je vrijstelling aanvragen?
Je kunt pas vrijstelling aanvragen als je bent ingeschreven bij de Universiteit van de Amsterdam. Het duurt doorgaans zo’n 8 weken om je aanvraag te verwerken. Schrijf je daarom wel eerst in voor de vakken waarvoor je vrijstelling wilt aanvragen. We proberen je aanvraag zo snel mogelijk te verwerken.
Vrijstelling valt buiten bindend studieadvies
Vrijstelling gekregen voor eerstejaarsvakken? Dan tellen deze punten niet mee voor het bindend studieadvies. Het is daarom verstandig om een afspraak te maken met een studieadviseur. Dan weet je precies waar je aan toe bent.
Heb je vragen?
Neem contact met ons op of raadpleeg onze antwoorden op veelgestelde vragen.