Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Sociale geografie en Planologie
Vergelijk

Na je studie

Na het behalen van je bachelor diploma beschik je over academisch werk- en denkniveau op het gebied van ruimtelijke vraagstukken. Hoewel je hiermee direct de arbeidsmarkt op kunt, kiezen de meeste studenten om hun studie te vervolgen met een master.

Waar werken onze afgestudeerden?

Afgestudeerde geografen en planologen bekleden zeer uiteenlopende functies op academisch niveau. Je komt Sociaal geografen en Planologen tegen in veel verschillende beroepen. Je kunt denken aan: onderzoeker, docent, dijkbeheerder waterschap, projectleider, projectleider na een ramp, beleidsmedewerker, voorlichter, journalist, risico-analist, ontwikkelingsgeograaf, adviseur, consultant, etc. In verschillende sectoren en organisaties is vraag naar Sociaal geografen en Planologen, te weten ministeries, provincies, gemeenten, denktanks, waterschap, onderwijs, particulieren bedrijven, ingenieursbureaus, onderzoeksinstituten, woningbouwcorporaties, vastgoed, groen- en milieuorganisaties, etc.

Vervolg je bachelor met een master

De bachelor Sociale geografie en Planologie sluit aan op veel masteropleidingen. Bijvoorbeeld;

of een tweejarige onderzoeksmaster zoals;

Daarnaast ben je (soms na selectie of een specifieke invulling van je keuzeruimte) toelaatbaar tot andere verwante Masters binnen en buiten de UvA.

Carrièrebegeleiding

De loopbaanadviseurs van het Student Careers Centre helpen je graag bij je oriëntatie- en keuzevragen. Je kunt bij hen terecht voor informatie, advies, workshops, evenementen en individuele begeleiding.

Carrière-evenementen

Het Career Centre organiseert jaarlijks (vaak) samen met studieverenigingen grote carriere-evenementen. Hier ontmoet je werkgevers en leer je alles over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van solliciteren en werken. 

Zo zijn er de Career Month Junior, de Amsterdamse Carrieredagen, de FSA beroepdagen, de International Finance Days, het Amsterdam Marketing Events en het Amsterdam Recruitment Event. 

Wil je je voorbereiden op je verdere loopbaan? Daarvoor kan je bij de studievereniging Sarphati terecht. Sarphati organiseert carrière-activiteiten. Er zijn netwerkevenementen en bezoeken bij interessante bedrijven uit het werkveld. Daarnaast vind je op de Carrièrebank van Sarphati een vacaturebank met interessante bijbanen en stageplekken. Je krijgt als lid een overzicht van openstaande vacatures en daar kun je direct op reageren.