Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Lerarenopleiding Algemene economie

Opslaan in favorieten

Master of Science Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, track Algemene economie

UvA online Open huis

Drukke open dagen op de campus zitten er voorlopig even niet in. Maar in het online Open huis kun je je vanuit huis volop verdiepen in onze studies en de UvA. 

Op de Open huis-pagina van iedere studie vind je bijvoorbeeld opleidingsvideo's, FAQ’s en live events. In het algemene deel kun je onze opleidingen verkennen, de campussen ontdekken en je laten inspireren in de themaweken.

Waarom de Lerarenopleiding Algemene economie?

Of het nu gaat om de werking van de huizenmarkt, het verklaren van het conjunctuurverloop, of het begrijpen van handelsoorlogen tussen landen, Algemene Economie is en blijft een schoolvak waarin de actualiteit aan de orde van de dag is.

Tegelijkertijd is Algemene Economie voor leerlingen een lastig vak, vooral  vanwege het taalgebruik en het rekenwerk. Hulp en uitleg van goede docenten hebben ze heel hard nodig. Bovendien heeft het onderwijs een ernstig tekort aan goed opgeleide eerstegraads Economiedocenten. Er is dus meer dan voldoende werkgelegenheid voor algemeen economen in het voortgezet onderwijs.

Feiten & cijfers
Diploma MSc Leraar VHO in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, track Algemene Economie
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september
CROHO-code 68535