Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English
Master
Arbeid en onderneming (Arbeidsrecht)
Opslaan in favorieten

Studieprogramma

Onderwijsvormen binnen Arbeid en onderneming

Als masterstudent krijg je les in groepen van ongeveer 20 personen. Tijdens de lessen worden de theorie en de praktijk zo veel mogelijk in hun onderlinge samenhang behandeld. De toetsing bestaat niet alleen uit schriftelijke eindtoetsen, maar ook uit het schrijven van noten bij rechterlijke uitspraken, scripties of het houden van mondelinge presentaties. Een belangrijk onderdeel is ook het ervaringsonderwijs van de Amsterdam Law Practice, waardoor je al tijdens je studie praktijkervaring op kunt doen.

Het onderwijs wordt grotendeels in het Nederlands gegeven. Als vakken zich daartoe lenen, zullen ze ook in het Engels worden aangeboden.

De informatie in de Studiegids geldt voor het huidige studiejaar en kan voor volgend jaar wijzigen. Vanaf mei is de informatie voor volgend studiejaar hier te vinden.

Ontdek het honoursprogramma

Wil je meer uitdaging en academische verdieping? Dan is het honoursprogramma Academic Excellence Track iets voor jou!

Diploma Arbeidsrecht

Arbeid en onderneming is een traject van de geaccrediteerde masteropleiding Arbeidsrecht. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Arbeidsrecht en de titel Master of Laws (LLM).

Meer over accreditatie en mastergraden

Civiel effect

Beschik je over een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau), dan voldoe je bij afronding van het masterprogramma Arbeidsrecht in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.