Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Master
Internationaal en Europees belastingrecht (Fiscaal recht)
Opslaan in favorieten

Open huis

Wat houdt deze studie in?
In deze video vertelt student Guido Bakker je wat je kunt verwachten van de studie Internationaal en Europees belastingrecht (Fiscaal recht).

Meest gestelde vragen

 • Hoe ziet het onderwijs in collegejaar 2021/2022 eruit i.v.m. het coronavirus?

  Wij begrijpen dat je je zorgen maakt over de aanhoudende situatie met betrekking tot het coronavirus, in aanloop naar het nieuwe studiejaar 2021-2022. Ons uitgangspunt is dat we in studiejaar 2021/2022 al het onderwijs op de campus aanbieden, zonder beperkingen. We willen heel graag weer terug naar de campus, naar fysiek onderwijs en elkaar ontmoeten. 

  Ervan uitgaande dat we weer op de campus kunnen lesgeven, bieden we geen mogelijkheid om de studie online te volgen. Natuurlijk zijn we afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de richtlijnen van de Nederlandse overheid. Als de situatie daarom vraagt zullen we naar een scenario van (gedeeltelijk) online onderwijs gaan. Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen we die op onze website plaatsen.

 • Wat is de Amsterdam Law Practice?

  De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt voor Nederland uniek ervaringsonderwijs aan. Kort gezegd is het doel van ervaringsonderwijs om je te laten leren door te reflecteren op een persoonlijke leerervaring, of anders gezegd: leren door te doen. Onder de noemer Amsterdam Law Practice (ALP) bieden al onze masters vakken aan waar je jouw kennis van het recht kunnen toepassen op vragen uit de praktijk.

  Deze vakken plaatsen je in een bepaalde professionele rol en maken ervaring onderdeel van het leerproces. Dit gebeurt onder andere in de vorm van oefenrechtbanken, simulaties, clinics en stages. In alle gevallen kruip je in de huid van een jurist en leer je door deze ervaring te reflecteren op wie je bent als jurist, en hoe je in de toekomst wilt bijdragen aan de samenleving, door de manier waarop je in je werk staat. Binnen elk masterprogramma is het mogelijk om ten minste 6 ects aan ervaringsonderwijs te volgen en maximaal 12 ects.

  Ter illustratie het vak Formeel Belastingrecht (inclusief Fiscaal Proces) valt onder Amsterdam Law Practice.

 • Is er een honoursprogramma voor masterstudenten?

  Ja, als je op zoek bent naar meer uitdaging en academische verdieping is het honoursprogramma Academic Excellence Track iets voor jou. Het programma is bedoeld voor excellente studenten met onderzoekstalent. Je kunt het honoursprogramma volgen in aanvulling op een van onze Nederlandstalige of Engelstalige juridische masters. Het selectieve programma combineert een vak over de verschillende benaderingen en methodes van juridisch onderzoek met een onderzoeksstage en de uitbreiding van de masterscriptie. 

 • Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt?

  Internationaal en Europees belastingrecht biedt een uitstekend carrièreperspectief. Afgestudeerden vinden gemiddeld binnen 3,3 maanden een baan. Een betaalde stage (20%) en relevante bijbaan (77%) helpt hierbij. Veelal gaan alumni aan de slag bij grote (internationale) belastingadvieskantoren en het (internationale) bedrijfsleven. Door de brede en zeer goede opleiding hebben zij ook mogelijkheden bij de belastingdienst, de overheid, de rechterlijke macht en de advocatuur.

 • Wat is een track?

  Internationaal en Europees belastingrecht is een track van de master Fiscaal recht, een andere track binnen deze master is Fiscaal recht. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Fiscaal recht en de titel Master of Laws (LLM).

 • Wanneer is de deadline voor deze master?

  September-instroom

  De deadline voor de mastertrack Internationaal en Europees belastingrecht is 1 juni voor studenten met een Nederlandse nationaliteit. Dit is geen harde deadline. Aanmelden kan formeel nog tot 1 september, maar doe dit z.s.m. om je begin juli aan te kunnen melden voor vakken. Bij laat aanmelden is deelname aan gewenste vakken niet gegarandeerd.

  Februari-instroom

  De deadline voor de master Internationaal en Europees belastingrecht is 1 december voor studenten met een Nederlandse nationaliteit. Dit is geen harde deadline. Aanmelden kan formeel nog tot 1 februari, maar doe dit z.s.m. om je begin december aan te kunnen melden voor vakken. Bij laat aanmelden is deelname aan gewenste vakken niet gegarandeerd.

Wil je meer informatie over Internationaal en Europees belastingrecht? Download onze brochure:

Vragen? Stel ze aan een student

Guido
Masterstudent Internationaal en Europees belastingrecht
Hoi, ik ben Guido en ik studeer Internationaal en Europees belastingrecht. Stuur me een vraag over de studie via Instagram en ik geef je antwoord!
Stel een vraag via Instagram
Ask UvA
Docent Hein Vermeulen geeft antwoord op de vraag: Mag de Europese commissie in het kader van staatssteunonderzoek, de geldigheid van een belastingruling aan de orde stellen?
Het Open huis heeft veel meer interessants te bieden.
Verken virtueel de campussen en leukste plekjes in Amsterdam.
Bekijk studies vanuit een ander oogpunt tijdens de themaweken.
Kijk welke studies er nog meer zijn.
Meld je alvast aan voor de eerstvolgende live events en blijf op de hoogte.