Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english
Master
Onderwijswetenschappen
Opslaan in favorieten

Open huis

Houd me op de hoogte

In het voor- en najaar kun je live Meet & Ask-sessies bijwonen per studie.
Wil je per e-mail op de hoogte gehouden worden van nieuws en aankomende (live) events? Laat het ons weten via onderstaande formulier.

Wat kun je verwachten van deze studie?
Docent Frank Cornelissen en student Surya Carrilho vertellen je er meer over in de video hiernaast.
Meet & Ask
Ga tijdens de UvA Masterweek van 6 t/m 13 november 2021 live online in gesprek met een student, een docent en een studieadviseur. Samen met andere studiekiezers krijg je een korte opleidingspresentatie en aansluitend kun je al je vragen stellen. De data en tijden voor de sessies voor de master Onderwijswetenschappen worden na de zomer vastgesteld.
Contact met de studieadviseurs
Heb je na de UvA Masterweken nog vragen of wil je advies over je mogelijkheden of persoonlijke omstandigheden? Stuur dan een mail naar studieadviseurs-pow-fmg@uva.nl.

Feit of fabel?

In de media verschijnen regelmatig artikelen over onderwerpen op het gebied van leren, leerprocessen en onderwijs. Maar is alles wat je leest waar? 20 nweken lang reageren onderwijswetenschappers van de Universiteit van Amsterdam op een actuele stelling uit het vakgebied en onderbouwen deze met achtergrondinformatie.

Kun jij feiten van fabels onderscheiden? Bekijk hieronder de laatste stelling van studiejaar 2020-2021 en klik door om te zien of je gelijk hebt.

Stelling van de week
Als onderwijsinstellingen evidence-based interventies inzetten, dan worden de opgelopen achterstanden bij leerlingen weggewerkt.
Neem een kijkje op de Roeterseilandcampus
De Roeterseilandcampus (REC) is één van de vier open stadscampussen van de Universiteit van Amsterdam en ligt in het centrum van Amsterdam. De meeste colleges van de master Onderwijswetenschappen vinden plaats op het REC. Bekijk de video hiernaast om wat van de sfeer te proeven!

Veelgestelde vragen

  • Welke onderwerpen komen aan bod tijdens de master Onderwijswetenschappen aan de UvA?

    De master Onderwijswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam is uniek, omdat je het werken aan onderwijskwaliteit op alle niveaus bestudeert: in de klas of cursus, op het niveau van organisatie of school en op het niveau van (overheids)beleid. 
    Tijdens de master komen veel sociaal-maatschappelijke thema’s aan de orde, zoals grootstedelijke problematiek, diversiteit en schooluitval. Je leert kritisch kijken naar het onderwijsveld en  je verbreedt je blik.

  • Kun je je eigen programma indelen?

    Kenmerkend aan deze master aan de UvA is dat de mogelijkheid bestaat om het onderwijsprogramma aan je eigen leerwensen en -doelen af te stemmen, door keuzevakken te kiezen en de invulling van je stage en scriptie te bepalen.

Loop mee met masterstudent Onderwijswetenschappen Jonas
In een korte vlog laat Jonas Verdonschot zien hoe hij de studie, het studeren en het studentenleven ervaart.

Vragen? Stel ze aan een van onze studenten
 

Evi van Saase
masterstudent Onderwijswetenschappen
Hoi, ik ben Evi en studeer Onderwijswetenschappen.
Je kunt me alles vragen over de studie!
Stel je vraag aan Evi
Het Open huis heeft veel meer interessants te bieden.
Verken virtueel de campussen en leukste plekjes in Amsterdam.
Bekijk studies vanuit een ander oogpunt tijdens de themaweken.
Kijk welke studies er nog meer zijn.
Meld je alvast aan voor de eerstvolgende live events en blijf op de hoogte.