Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Master
Pedagogische wetenschappen: Preventieve jeugdhulp en opvoeding (track)
Opslaan in favorieten

Toelating en inschrijven

Doorloop alle onderstaande stappen om je in te schrijven voor de opleiding.

Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan? Dan volg je een ander inschrijfproces.
Lees meer over inschrijven met een buitenlandse vooropleiding

 

In september start je aan de UvA. Hoe ziet het onderwijs eruit? Lees de updates op de pagina voor aankomende/nieuwe studenten.

Inschrijfproces

 • 3. Check het collegegeld

  Bekijk voordat je je inschrijft de kosten die je kwijt gaat zijn aan het collegegeld. Hiervoor kun je de collegegeldmeter gebruiken en/of de informatiepagina over collegegeld bekijken. Let op: de collegegeldmeter werkt niet goed in Safari.

  Overige studiekosten

  Naast het collegegeld ben je gemiddeld tussen de € 50 en € 100 per maand kwijt aan boeken, excursies, een laptop en ander studiemateriaal. Houd tevens rekening met andere kosten zoals eten, openbaar vervoer en woonkosten als je op kamers gaat.

 • 4. Schrijf je in via Studielink
 • 5. Activeer je UvAnet ID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 6. Na je inschrijving in Studielink
 • 7. Voorlopige toelating met studievertraging

  1. Kandidaten die hun bachelordiploma niet tijdig kunnen afronden als gevolg van studievertraging die is ontstaan na de invoering van de COVID-19-maatregelen, kunnen onder de volgende voorwaarden verzoeken om voorlopige toelating tot de masteropleiding:

  • De af te ronden bachelor moet worden gevolgd aan een universiteit binnen de EER
  • De studievertraging mag niet meer dan 15 EC bedragen
    

  2. Kandidaten die hun premastertraject niet tijdig kunnen afronden als gevolg van studievertraging die is ontstaan na de invoering van de COVID-19-maatregelen, kunnen onder de volgende voorwaarden verzoeken om voorlopige toelating tot de masteropleiding:

  • Het af te ronden traject moet worden gevolgd aan een universiteit binnen de EER
  • De studievertraging mag niet meer dan 20% van het totale premastertraject bedragen

  Wel raden we je aan om goed na te denken of je met deze vertraging daadwerkelijk aan de master wilt beginnen. Je studiebelasting zal hoger zijn en we kunnen geen rekening houden met eventuele overlap in roosters en tentamens. Je hebt tot en met 31 augustus 2022 om je bachelor af te ronden. 

  Wil je gebruikmaken van deze regeling, dan dien je je zowel aan de UvA in te schrijven als bij de instelling waar je je bachelor afrondt (indien van toepassing). Je betaalt maar één keer collegegeld. 

  Vanaf 1 juli is het mogelijk om een ‘verzoek tot toelating met studievertraging’ te doen. Het formulier komt hier beschikbaar op 1 juli 2021.

Na (voorwaardelijke) toelating

 • 8. Meld je aan voor vakken

  Je moet je zelf aanmelden voor alle mastervakken, inclusief stage en scriptie. Dit kan alleen als je je hebt ingeschreven als masterstudent via Studielink (zie stap 3). De aanmeldperiode voor alle vakken is in juni voor het eerste semester en in december voor het tweede semester. De vakaanmeldingsprocedure vind je op de POW-studentenwebsite.

 • 10. Vraag je collegekaart aan

  Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Na je voorwaardelijke toelating ontvang je van de centrale studentenadministratie van de UvA meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.

Studenten PJO jaar 2017-2018