Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Switch to English
Master

Commerciële rechtspraktijk (Privaatrecht)

Opslaan in favorieten

Deze master bereidt je voor op de commerciële rechtspraktijk. Je verdiept en verbreedt je kennis van ondernemingsrecht en nauw verwante vakgebieden zoals financieel recht en insolventierecht. Daarnaast doe je via simulaties ervaring op met echte casussen, zodat je na je master klaar bent voor de praktijk.

Online open dag

Kennismaken met deze master? Op de online open dag-pagina kun je je 24/7 verdiepen in de studie. Bekijk video’s, geef je op voor een event of ga zelf op pad met de Campus Tour App.

Wat houdt deze studie in?

In deze video vertellen studenten en docenten je wat je kunt verwachten van de studie Commerciële rechtspraktijk.

Tijdens de mastertrack Commerciële rechtspraktijk word je opgeleid tot zelfstandige professional. Je wordt zo voorbereid op een loopbaan in de commerciële praktijk in het financiële hart van Nederland. En omdat de Nederlandse rechtspraktijk steeds meer grensoverschrijdend is, wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan de internationale en Europese context van het privaatrecht.

Het studieprogramma

Tijdens de mastertrack Commerciële rechtspraktijk krijg je inzicht in de manier waarop bedrijven en activiteiten gefinancierd worden. Wij leiden je zo niet alleen op voor de start van je carrière, maar bieden je ook de bagage en tools voor je hele verdere loopbaan.

Minimaal één vak in je studieprogramma is onderdeel van de Amsterdam Law Practice, ons unieke ervaringsonderwijs. Een eigentijdse manier van leren, waarbij reflectie op eigen ervaringen en het ontwikkelen van een professionele identiteit centraal staan. In het vak Insolventierecht en corporate finance richt je bijvoorbeeld samen met je team een bedrijf op dat vervolgens wegens omstandigheden failliet gaat. Je lost alle juridische problemen die de casus opwerpt op vanuit je rol als jurist.

Is deze master iets voor jou?

  • Ambieer jij een juridische carrière in de commerciële rechtspraktijk?
  • Wil je een jurist worden die het verschil maakt?
  • Heb je een Nederlands universitair juridisch bachelordiploma (al dan niet behaald aan de UvA)? 
  • Of heb je geen universitair juridisch bachelordiploma? Dan zijn er schakelprogramma’s voor wo- en hbo-studenten.
Masterstudent Jonathan de Geus
Copyright: FdR
De mastertrack is breed en biedt tegelijkertijd kans om te focussen op voor mij belangrijke rechtsgebieden. Masterstudent Jonathan de Geus Lees de verhalen van studenten
Internationaal perspectief

Volg onderwijs over Internationaal privaatrecht en bestudeer casussen ook vanuit internationale en Europese context.

Docenten met praktijkervaring

Veel van onze docenten werken in de advocatuur, met specialismen uiteenlopend van corporate litigation, insolventierecht, toezichtsrecht tot de overnamepraktijk.

Studeren in internationale omgeving

Bereid je voor op werken in een internationale werkomgeving. Volg Engelstalige keuzevakken en college in een international classroom.

Ervaringsonderwijs

Pas al tijdens je studie je kennis van het recht toe op de praktijk.

Na je studie

De mastertrack Commerciële rechtspraktijk leidt op voor de traditionele togaberoepen en biedt een uitstekende basis voor een loopbaan in de ondernemingsrechtelijke praktijk en het bedrijfsleven. Daarbij kan je denken aan de advocatuur of de functie van bedrijfsjurist bij een grote onderneming of bij een financiële instelling of toezichthouder. Met een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) voldoe je bij afronding van deze mastertrack in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechtelijke macht.

Ontdek de andere mastertrack

Wist je dat Commerciële rechtspraktijk een track (specialisatie) is van de masteropleiding Privaatrecht? Privaatrechtelijke rechtspraktijk is de andere track van deze master.

Feiten & cijfers
Diploma LLM Privaatrecht
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september
CROHO-code 60219