Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Master

Commerciële rechtspraktijk (Privaatrecht)

Opslaan in favorieten

Deze master bereidt je voor op de commerciële rechtspraktijk. Je verdiept en verbreedt je kennis van ondernemingsrecht en nauw verwante vakgebieden zoals financieel recht en insolventierecht. Daarnaast doe je via simulaties ervaring op met echte casussen, zodat je na je master klaar bent voor de praktijk.

Open huis

UvA online Open huis

Drukke open dagen op de campus zitten er voorlopig even niet in. Maar in het online Open huis kun je je vanuit huis volop verdiepen in onze studies en de UvA. 

Op de Open huis-pagina van iedere studie vind je bijvoorbeeld opleidingsvideo's, FAQ’s en live events. In het algemene deel kun je onze opleidingen verkennen, de campussen ontdekken en je laten inspireren in de themaweken.

Wat houdt deze studie in?
In deze video vertellen studenten en docenten je wat je kunt verwachten van de studie Commerciële rechtspraktijk.

Tijdens de mastertrack Commerciële rechtspraktijk word je opgeleid tot zelfstandige professional. Je wordt zo voorbereid op een loopbaan in de commerciële praktijk in het financiële hart van Nederland. En omdat de Nederlandse rechtspraktijk steeds meer grensoverschrijdend is, wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan de internationale en Europese context van het privaatrecht.

Het studieprogramma

Tijdens de mastertrack Commerciële rechtspraktijk krijg je inzicht in de manier waarop bedrijven en activiteiten gefinancierd worden. Wij leiden je zo niet alleen op voor de start van je carrière, maar bieden je ook de bagage en tools voor je hele verdere loopbaan.

In het vak Insolventierecht en corporate finance richt je samen met je team een bedrijf op dat vervolgens wegens omstandigheden failliet gaat. Je lost alle juridische problemen die de casus opwerpt op vanuit je rol als jurist. Dit vak maakt deel uit van het unieke ervaringsonderwijs van de Amsterdam Law Practice.

Waarom Commerciële rechtspraktijk aan de UvA?

  1. Deze master geeft zowel kennis van ondernemingsrecht en het verwante insolventie- en financieel recht als inzicht in de financiering van ondernemingen.
  2. De opleiding bereidt studenten voor op de internationale markt. Je krijgt internationaal privaatrecht en je bestudeert casussen ook vanuit internationale en Europese context.
  3. Onze hoogleraren en docenten hebben veelal ruime ervaring in de advocatuur met specialismen uiteenlopend van corporate litigation, insolventierecht, toezichtsrecht tot de overnamepraktijk.
  4. Door Engelstalige keuzevakken en college in een international classroom kun je je nog beter voorbereiden op een internationale werkomgeving.
  5. Deze mastertrack biedt een uniek programma voor ervaringonderwijs, waarbij je je kennis van het recht kunt toepassen op de praktijk. Ook kan je een stage volgen in de commerciële beroepspraktijk.

Wie zijn wij

Wie kunnen er beter over de studie vertellen dan studenten die Privaatrecht studeren en onze docenten?

Masterstudent Jonathan de Geus
Copyright: FdR
De mastertrack is breed en biedt tegelijkertijd kans om te focussen op voor mij belangrijke rechtsgebieden. Masterstudent Jonathan de Geus Lees de verhalen van studenten en docenten

Na je studie

De mastertrack Commerciële rechtspraktijk leidt op voor de traditionele togaberoepen en biedt een uitstekende basis voor een loopbaan in de ondernemingsrechtelijke praktijk en het bedrijfsleven. Daarbij kan je denken aan de advocatuur of de functie van bedrijfsjurist bij een grote onderneming of bij een financiële instelling of toezichthouder. Met een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) voldoe je bij afronding van deze mastertrack in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechtelijke macht.

Is deze master iets jou?

Ambieer jij een juridische carrière in de commerciële rechtspraktijk? Wil je een jurist worden die het verschil maakt? Dan is deze studie iets voor jou.

De opleiding Commerciële rechtspraktijk is direct toegankelijk voor studenten met een Nederlands universitair juridisch bachelordiploma (al dan niet behaald aan de UvA). Heb je geen universitair juridisch bachelordiploma? Kijk dan bij Toelating en inschrijving. Er zijn schakelprogramma’s voor wo- en hbo-studenten.

Wist je dat …?

  • Bona Fide een privaatrechtelijke studievereniging is die kantoorbezoeken, symposia, een recruitmentdiner en allerlei sociale activiteiten organiseert?
  • de Ondernemingsrecht Vereniging Amsterdamse Studenten (OVAS) studenten met interesse in het ondernemingsrecht in contact brengt met de juridische praktijk?
Download een compleet overzicht van deze studie.
Feiten & cijfers
Diploma LLM Privaatrecht
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september
CROHO-code 60219