Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Gezondheidsrecht
Vergelijk

Je carrière

Het belang van gezondheidsrecht en het aantal functies binnen het vakgebied neemt toe. Onze alumni komen terecht binnen de gezondheidszorg, bij toezichthoudende organisaties of (aansprakelijkheids)verzekeraars, bij non-profitorganisaties en uiteraard ook in togaberoepen, bijvoorbeeld als advocaat. Denk aan functies als jurist in een ziekenhuis of bij een koepel- of brancheorganisatie, secretaris van een klachtencommissie of rechtshulpverlener voor patiënten of zorgaanbieders.

Wetenschappelijke carrière

Ambieer je een wetenschappelijke carrière aan de universiteit? Daarvoor moet je een proefschrift schrijven en promoveren. Als promovendus doe je onderzoek en geef je colleges.

Waar komen Alumni Gezondheidsrecht terecht?
Alumna Rosalie Planken achter haar bureau
‘In deze baan komt alle kennis perfect samen.’

Een alumna vertelt

Rosalie Planken, alumna master Gezondheidsrecht

Parketsecretaris bij het Expertisecentrum Medische Zaken, OM Rotterdam

‘De studie Gezondheidsrecht beviel me zo goed omdat de opleiding multidisciplinair is: bestuursrecht komt voorbij, aansprakelijkheidsrecht, tuchtrecht. De kracht daarvan is dat je blik breed blijft. Door deze master te combineren met de master Strafrecht creëerde ik mijn eigen niche.

Elk arrondissementsparket van het OM heeft tenminste één medisch officier van justitie die zich over de medische strafzaken ontfermt. Het EMZ vervult die functie op regionaal niveau voor het parket Rotterdam, maar heeft ook een landelijke functie. Als er ergens een medische strafzaak wordt gestart, worden wij daarbij betrokken. Wij adviseren dan over allerlei zaken, zoals de te nemen onderzoekstappen en mogelijke samenwerking met Bureau Opsporing en Boetes van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

In deze baan komt alle kennis perfect samen. Nadat ik over het EMZ hoorde tijdens de informatiemarkt, heb ik geprobeerd er een stage te krijgen. Ongeveer een jaar later ben ik toen daadwerkelijk aan de slag gegaan. Toevallig kwam er toen een functie als parketsecretaris vrij.’

Volg de Faculteit der Rechtsgeleerdheid op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het juridische nieuws, onderhoud makkelijk het contact met medestudenten en docenten en bekijk onze vacatures.

Naar de LinkedIn-pagina van de FdR