Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Arabisch

In de minor Arabisch volg je colleges over en ín het Egyptisch: een gesproken variant van het Arabisch en een van de meest dominante dialecten van de Arabische wereld.

De Arabische spreektaal leer je in wetenschappelijke transcriptie van links naar rechts, dus niet in Arabisch schrift. Door te beginnen met Arabisch in transcriptie, kun je je goed op de uitspraak concentreren en maak je snel vorderingen. In het tweede semester gaan we verder met de geschreven variant van het Arabisch, het Modern Standaard Arabisch (MSA).

Studieprogramma

De minor Arabisch omvat 30 EC en heeft de volgende vakken:

1e semester

  • Taalvaardigheid 1 en 2 (12 EC)
  • De wereld in talen (6 EC)

2e semester

  • Taalvaardigheid 3 en 4  (12 EC)

Master Midden-Oostenstudies

De minor Arabisch kan een goede voorbereiding zijn op de master Midden-Oostenstudies.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald.

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor de minor Arabisch in het studiejaar 2020-2021. Het maximale aantal deelnemers is bereikt.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. Meer informatie vind je op onderstaande website.

Feiten & cijfers
Type Regulier onderwijs
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands , Taal van de opleiding
Start September