Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Architectuur en stedenbouw

De minor Architectuur en stedenbouw biedt solide historische basiskennis van de ‘architectuur van de stad’.

Je maakt kennis met de voornaamste historische ontwikkelingen, de belangrijkste methodes en de interdisciplinaire positie van dit kennisgebied. Je onderzoekt de betekenis van architectuur en leert architectuurhistorische kennis om te zetten in oplossingen voor actuele stedelijke kwesties. Je kunt de opgedane historische kennis en analytische vaardigheden inzetten voor actuele vraagstukken, in een werkveld dat varieert van architectenbureaus tot gemeentelijke diensten, van architectuur- en erfgoedcentra tot cultuurtoerisme.

Studieprogramma

De minor Architectuur en stedenbouw omvat 30 EC en heeft de volgende vakken:

1e semester

  • Kunsttechnieken en visuele analyse I (6 EC)
  • Ontwerpen voor de moderne stad (6 EC)
  • Dit is Amsterdam: identiteit en beeldvorming in kunst en architectuur (6 EC)

2e semester

  • Architectuur en typologie (6 EC)
  • Reparatie en imitatie. Over het gebouwde erfgoed in het 'eigentijdse' Amsterdam (6 EC)

Vervolg je studie met een master

De minor Architectuur en stedenbouw wordt gevolgd door studenten uit diverse disciplines binnen en buiten de Geesteswetenschappen, onder wie ook studenten bouwkunde en planologie van de technische universiteiten en hogescholen. De minor is daarnaast ook geschikt voor studenten die zich oriënteren op een master in Kunstgeschiedenis of Stadsgeschiedenis.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald.

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

Je kunt je vanaf 9 april aanmelden voor deze minor.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. Meer informatie vind je op onderstaande website.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands
Start September