Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Boekwetenschap

De minor Boekwetenschap is een inleiding in het vakgebied, bedoeld voor studenten met een meer dan gemiddelde liefde voor het boek. Wie de geschiedenis van het boek bestudeert, ontdekt dat boeken meer zijn dan onschuldige katernen van bedrukt en beschreven papier: boeken zijn de tastbare dragers van ideeën en, in meer abstracte vorm, symbolen van cultuur en van beschaving.

De minor Boekwetenschap omvat het schrijfproces, de productie, distributie en consumptie van het boek, vanaf de middeleeuwse handschriften tot aan de hedendaagse bestsellers. Deze minor is in het bijzonder geschikt voor studenten van de opleidingen geschiedenis, kunstgeschiedenis en talen en literatuur, maar is ook interessant voor studenten met een achtergrond in de religievakken. Voor studenten met belangstelling voor taal en communicatie stimuleert de minor Boekwetenschap de eigen reflectie op schriftelijke communicatie en leesgedrag. 

 

Vervolg je studie met een master

De minor Boekwetenschap kan een goede voorbereiding zijn op de eenjarige masterprogramma's Kunstgeschiedenis en Geschiedenis, maar je kunt je verder in dit vakgebied specialiseren met de master Boekwetenschap.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald.

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

Je kunt je vanaf april 2021 aanmelden voor deze minor.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. Meer informatie vind je op onderstaande website.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands
Start September